EKSPLOZIJA U MITROVICI: Bomba eksplodirala u stanu Srbina

Istraga u toku

EKSPLOZIJA U MITROVICI: Bomba eksplodirala u stanu Srbina

Crna Hronika -
Snažna detonacija odjeknula je u domu Nebojše Marića (49), radnika Uprave prihoda, a motiv zasad nije poznat

KOSOVSKA MITROVICA - U snažnoj eksploziji koja se rano jutros oko 3.45 minuta dogodila u ulici Lole Ribara u severnoj Kosovskoj Mitrovici nije bilo povređenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Bomba je eksplodirala u stanu Nebojše Marića (49) iz Kosovske Mitrovice, radnika Uprave prihoda, a motiv za sada nije poznat.

Na obližnjem motelu BB polomljena su stakla, a uplašenim stanarima pomoć su pružili i lekari Hitne pomoć. Pripadnici KPS obavili su uviđaj i istraga je u toku.

Oštra osuda incidenta u Mitrovici

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje jutrošnji incident u severnom delu Kosovske Mitrovice u kome je došlo do eksplozije i traži da se krivci pronađu i privedu pravdi.Vlada Srbije ulaže maksimalne napore u normalizaciji odnosa u Pokrajini, što je jedini put ka uspostavljanju poverenja među komšijama, svim žiteljima Kosova i Metohije, bez obzira kojoj nacionalnosti da pripadaju, navodi se u saopštenju Kancelarije .

"Od nadležnih organa tražimo da pronađu krivce ovog zločina i da ga privedu pravdi. Samo na taj način Srbi i Albanci će uspostaviti veru u pravdu i u činjenicu da je miran i bezbedan život u Pokrajini moguć i neophodan", ističe se u saopštenju.

Direktorka administratvine Kancelarije kosovske vlade u Mitrovici Adrijana Hodžić najoštrije je osudila incident koji se rano jutros dogodio u tom gradu kada je je došlo do eksplozije.Hodžić je u saopštenju navela da su taj i slični incidenti upereni protiv mira i stabilnosti svih građana Kosovske Mitrovice.

"Sreća je što u incidentu nije bilo povređenih. Kosovska policija i Euleks moraju preduzeti sve mere kako bi se takvi incidenti u budućnosti ne bi ponavljali. Mora se preventivno delovati kako bi osigurali živote i imovinu građna Mitrovice", navela je Hodžić, koja je i kandidat za gradonačenika Mitrovice na predstojećim lokalnim izborima koji se održavaju 3. novembra.

http://www.youtube.com/watch?v=p4zXVFp_pm8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track