KRUŠEVAC: Bivšoj vlasnici Župe dve godine robije!

Nepravosnažna presuda

KRUŠEVAC: Bivšoj vlasnici Župe dve godine robije!

Crna Hronika -
Osim zatvorske kazne Josifova je obavezna da ovoj hemijskoj industriji na ime pričinjene štete isplati 18.226.839 dinara

KRUŠEVAC - Viši sud u Kruševcu, kao prvostepeni doneo je presudu kojom je zbog zloupotrebe službenog položaja odgovornog funkcionera, bivša vlasnica Hemijske industrije "Župa" Violeta Josifova osuđena na kaznu zatvora u trajanju od dve godine, izjavila je portparolka Višeg suda Biljana Tošković.

Prema njenim rečima, Josifova je obavezna da ovoj hemijskoj industriji na ime pričinjene štete isplati 18.226.839 dinara.

Portparolka Višeg suda je istakala da je presuda nepravosnažna i da Josifova ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu u roku od 15 dana.

Početkom 2004.godine kruševačka "Župa" je privatozvana na inicijativu Ministarstva privrede i privatizacije, a prema ponovljenoj tenderskoj proceduri tada je preuzela beogradska firma "Vectra M" za 3,9 miliona evra.

Posle samo godinu i po dana, krajem 2005.godine ugovor je raskinut zbog neispunjenja obaveza novog većinskog vlasnika i većinski paket akcija "Župe" prenet je Akcijskom fondu.

Josifova je u tom periodu bila vlasnica beograske firme "Vectra M", ali i preduzeća "Kibela" doo - Bačka Palanka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track