PLANIRAO NAPAD NA PARADU PONOSA: Dečak (15) pravio eksploziv pa završio u bolnici

Učenik bombaš iz Podgorice

PLANIRAO NAPAD NA PARADU PONOSA: Dečak (15) pravio eksploziv pa završio u bolnici

Crna Hronika -
M.V. iz Podgorice zadobio je opekotine kada se zapalila eksplozivna naprava koju je pravio sa ciljem da njome napadne učesnike Parade ponosa

PODGORICA - Petnaestogodišnji M.V. iz Podgorice završio je u Kliničkom centru u Podgorici sa opekotinama kada se zapalila materija koju je napravio s namerom da je aktivira na današnjoj Paradi ponosa.

M.V. navodno ispričao inspektorima da je sam napravio eksplozivnu napravu sa ciljem da je baci na učesnike Parade. Takođe, ispričao je kako je povod za ovakvu nameru bila isključivo Parada, koja će se prvi put održati u glavnom gradu Crne Gore. Međutim, „probna“ naprava se zapalila i nanela mu opekotine po telu.

O pravljenju bombe, kako je kazao inspektorima, informisao se preko interneta. Ispričao je koje materije je koristio, kako je napravio, precizirajući gramažu.Za takve naprave najčešće se koristi veštačko đubrivo, koje sadrži dosta nitrata i amonijaka. Veliki broj saveta „kako napraviti eksplozivnu napravu“ i uputstva o pravljenju bombi dostupna su na internetu.Od M.V. je u prisustvu roditelja uzeta izjava. Smešu koju je koristio policija će poslati na veštačenje u Forenzički centar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track