Izašla na groblje, metak sa svadbe pogodio je u glavu!

Snežana Blažović čudom preživela

Izašla na groblje, metak sa svadbe pogodio je u glavu!

Crna Hronika -
Zahvaljujući tome što se sagla da ugasi cigaretu, zalutali hitac Snežanu okrznuo po čelu i naneo joj bezazlenu ranu

GORNJI MILANOVAC - Bog ju je pogledao.Snežana Blažović (47) iz sela Donja Gorevnica kod Čačka čudom je ostala živa kada ju je u subotu, dok je bila na parastosu sestri, zalutali metak pogodio u glavu! Kako saznajemo, ženu koja se nalazila na groblju u Preljini najverovatnije je pogodio zalutali hitac iz svadbene povorke koja je u tom trenutku prolazila pored groblja!Kao eksplozija upaljačaSnežana je u subotu otišla na preljinsko seosko groblje kako bi prisustvovala obeležavanju godišnjice smrti njene sestre od tetke. Na samom početku parastosa, samo što je sveštenik stigao, Snežana je osetila snažan udarac u glavu, koji je odjeknuo kao eksplozija upaljača.- Pušila sam cigaretu i savila se da ugasim pikavac. Kako sam se podizala, u trenutku sam osetila udarac! Uhvatila sam se za glavu i osetila nešto toplo i lepljivo po licu. Prisutni su mi pritrčali, a ja nisam ni bila svesna šta se desilo. Već sledećeg trenutka ruka i salveta bili su puni krvi, a tada sam osetila vrelinu u glavi - priča za Kurir Snežana Blažović, domaćica rodom iz Uroševca.Rođaci su Snežanu odmah stavili u kola i odvezli je u čačansku bolnicu. Lekari su konstatovali ranu na čeonom delu glave, dugačku tri centimetra. Ispostavilo se da je metak samo okrznuo Snežanu po čelu, na kojem sada ima tri kopče. Iako nije teže povređena, i dalje je u šoku. Svesna je da je živa samo zbog cigarete.- Da se nisam sagla, metak bi me ubio! Pogodio bi me u glavu. Da nije bilo te puke sreće, danas bi u dvorištu Blažovića bila sahrana. Inspektor koji je razgovarao sa mnom rekao mi je da uramim cigaretu. Eto, iako je pušenje štetno po zdravlje, ja sada, zahvaljujući tome, pričam s vama - iskrena je Snežana.Nađeno zrno metkaPrema prvim informacijama, zalutali metak najverovatnije je stigao iz svadbene povorke.- To su policiji rekla dva svedoka. Međutim, moguće je da je metak došao i iz dvorišta u kojem je organizovana svadba, to tek treba da se utvrdi. Koliko znamo, policija je pronašla zrno od metka, ali zasad se ne zna ko ga je ispalio. Nama se niko od domaćina te svadbe niti svatova nije javio - kaže za Kurir Snežanin suprug Mirko Blažović.

Nalaz lekara... Rana na glavi dugačka je tri centimetra
Nalaz lekara... Rana na glavi dugačka je tri centimetra

Još ne znamo ko je pucaoU policiji navode da ih je bolnica u Čačku obavestila o incidentu.- Policija je obavila uviđaj i o tome je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Čačku. Zasad je podneta krivična prijava protiv N. N. lica za krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Još tragamo za osobom koja je ispalila metak - kaže Biljana Nastić, portparolka čačanske policije.

Tomindan drugi rođendanSnežana ima sina Dejana (22) i ćerku Dušicu (20). Iako je rođena 11. avgusta, kaže da će dogodine Tomindan slaviti kao drugi rođendan!- To su mi rekli i policajci, tako da od sada slavim dva rođendana - kroz osmeh govori Snežana Blažović.

Činjenice- 8. oktobar 2013 - Miloš Živanović (17) iz sela Mozgovo kod Aleksinca ranjen je kada ga je zalutali metak iz vazdušne puške pogodio u vrat dok je prelazio most.- 4. septembar 2013 - Gordana P. (39) iz beogradskog naselja Kotež ranjena je u glavu kad ju je ispred kuće pogodio metak koji je zalutao sa obližnjeg veselja.- 21. jun 2013 - Saru Đ. (21) iz Kragujevca zalutali metak pogodio je u nogu dok je prelazila Ulicu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track