ZALUTALO ZRNO: Kiparski lovac umesto zeca pogodio Kikinđanku Dobrilu
Foto: Beta

Loše nanišanio

ZALUTALO ZRNO: Kiparski lovac umesto zeca pogodio Kikinđanku Dobrilu

Crna Hronika -
Incident se dogodio kod vikend naselja „Vodice“, dok je žena u dvorištu vikendice bila na ručku sa porodicom i prijateljima

KIKINDA - Dobrilu S. (64) iz Kikinde, u nogu je pogodilo zrno sačme iz puške inostranog lovca S. C. (53) sa Kipra. Incident se dogodio u nedelju kod vikend naselja „Vodice“, dok je žena u dvorištu vikendice bila na ručku sa porodicom i prijateljima.

Samo spletom srećnih okolnosti, zalutalo zrno sačme nije Dobrili S. nanelo ozbiljnije zdravstvene posledice. Na kolenu je ostalo crvenilo: "Dok su sedeli za nedeljnom trpezom, okupljeni su u jednom trenutku čuli pucanj, a potom i kako sačma udara u sto. Usledio je jauk. Žena se požalila na bol u predelu desnog kolena."

Uplatio 50.000 dinara na račun bolnice

Ispostavilo se da ju je ozledilo zrno sačme iz puške lovca s Kipra. On je sa grupom lovaca bio u organizovanom lovu na sitnu divljač. Ugledavši zeca, nanišanio je i opalio, ali je sačma završila tamo gde ne treba - ispričao je Kuriru izvor blizak istrazi.

Protiv S.C. je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanja opšte opasnosti. Nakon sagledavanja svih okolnosti bizarnog incidenta, Opštinsko javno tužilaštvo odbacilo je protiv osumnjičenog Kipranina krivičnu prijavu i naložilo da, u skladu sa načelom oportuniteta, na račun kikindske bolnice uplati 50.000 dinara, što je on i učinio.

Oštećena Kikinđanka ima pravo da podnese tužbu za naknadu štete. Iskusni lovci kažu da je nepažnja glavni uzrok što, s vremena na vreme, dolazi do nehotičnih ranjavanja, pa i pogibija.

Lovac ranio ženu u nos

Pre nekoliko godina, u okolini Kanjiže, jednu mlađu ženu zalutalo zrno sačme, veličine tri i po milimetra, pogodilo je u nos dok je na kanalu pecala sa društvom. Srećom, povreda nije bila teža jer neoprezni lovac nije koristio krupniju sačmu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja