RADNIK OSTAO BEZ OBE RUKE: Suđenje za naknadu štete odloženo 13. put!

Proces dug dve godine

RADNIK OSTAO BEZ OBE RUKE: Suđenje za naknadu štete odloženo 13. put!

Crna Hronika -
Optuženi Velimir Stamenković se nije pojavio na sudu, a njegova odbrana je priložila lekarsko uverenje da se okrivljeni nalazi na lečenju u Opštoj bolnici u Ćupriji, gde je primljen 25. oktobra

PARAĆIN - U Osnovnom sudu u Paraćinu danas je po 13. put u poslednje dve godine odložen pretres u slučaju Velimira Stamenkovića iz Ćuprije kome se sudi pošto je na njegovom objektu radnika Sašu Ilića (28) udarila struja posle čega je ostao bez obe ruke.

Sudski proces traje devet godina, a Ilić ni do danas nije uspeo da naplati odštetu za invaliditet.

Stamenković se ni danas nije pojavio na sudu, a njegova odbrana je priložila lekarsko uverenje da se okrivljeni nalazi na lečenju u Opštoj bolnici u Ćupriji, gde je primljen 25. oktobra.

Stamenkovićev advokat je predložio da se naredni glavni pretres održi u bolnici s obzirom na njegovo zdravstveno stanje. S time se složio i pravni zastupnik Saše Ilića, tako da će sud o tome odlučiti za tri dana.

Nesreća se dogodila 20. oktobra 2004. na gradilištu Stamenkovića u Ćupriji, kada je, tada devetnaestogodišnjeg Ilića, udarila struja sa dalekovoda, posle čega su lekari morali da mu amputiraju obe ruke do ramena.

Poslednje ročište je održano 2011. godine i od tada se pretresi odlažu.

Poslednje dve godine Stamenković iz raznoraznih razloga ne dolazi na suđenje. Zbog toga je Osnovni sud doneo rešenje o određivanju pritvora Stamenkoviću.

Rešenje, koje je potvrdio Viši sud u Jagodini, stupilo je na snagu 16. oktobra. Rešenje o pritvoru je dostavljeno i Policijskoj stanici u Paraćinu, ali sud nije obavešten o postupanju policije po tom rešenju, rečeno je danas u sudu. Postoji opasnost da sledeće godine slučaj zastari i u tom slučaju će Ilić da tuži državu sudu u Strazburu. Ilić se kao težak invalid izdržava od socijalne pomoći.

Živi sa suprugom sa kojom ima bebu od deset meseci i njeno dvoje dece iz prvog braka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track