SPREČENA ILEGALANA PRODAJA: Beograđanin preko interneta prodavao falsifikovane satove!

Akcija Srpske i hrvatske policije

SPREČENA ILEGALANA PRODAJA: Beograđanin preko interneta prodavao falsifikovane satove!

Crna Hronika -
Osim satova od osumnjičenog je oduzeta i veća količina poznatih robnih marki i kozmetike svetskih proizvođača u ukupnoj vrednosti preko 20.000 evra

BEOGRAD - U zajedničkoj akciji ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske, uz koordinaciju Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal u Beogradu, pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije su, radeći na suzbijanju sive ekonomije i zaštiti prava intelektualne svojine, od S.K. (38) iz Beograda, privremeno oduzeli 208 ručnih časovnika - kopije poznatih svetskih marki RoleKS, Cartie, Čopard, Breitling, Armani, Tag Hauer, koji su prodavani po ceni od 150 do 300 evra po komadu.

Oduzeta je i veća količina falsifikovane odeće i obuće poznatih robnih marki Adidas, Najk, Pačoti, Boos, Tomi Hilfinger i kozmetičkih proizvoda poznatih proizvođača Max Faktor, Loreal, Revlon, u ukupnoj vrednosti od preko 20.000 evra.

Sumnja se da je S.K. ovu robu duže vreme prodavao putem Interneta tako što je kreirao veći broj profila na društvenoj mreži „Facebook“, kao i putem svog sajta www.replikesatovi.com, a po prethodnom dogovoru sa zainteresovanik kupcima,nemajući ovlašćenje za bavljenje trgovinom.

Protiv S.K. biće podneta krivična prijava Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena ili druge oznake robe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track