Policija: Beba Popović nije kriv za napad na novinare!

Pobijene sve optužbe

Policija: Beba Popović nije kriv za napad na novinare!

Crna Hronika -
Zeković i Babović su tvrdili jedno, a Popović drugo. Osim toga, na video snimku nema tona i nije se moglo da čuje da li Popović vređa novinare, rekli su u policiji

PODGORICA - Nekadašnji šef Biroa Vlade Srbije za komunikacije Vladimir Beba Popović neće ni prekršajno odgovarati zbog napada na novinara i fotoreportera podgoričkih "Vijesti” Miodraga Babovića i Luku Zekovića.

"Službenici Centra bezbednosti Podgorica su, nakon sprovedenih policijskih mera i radnji - uzimanja izjava od aktera i svedoka događaja, kao i pregleda video zapisa, ocenili da u radnjama V.P. nema elementa prekršaja”, piše u odgovoru koji je dostavljen dnevniku.

List tvrdi da je takva odluka usledila nakon što je crnogorski premijer Milo Đukanović, čiji je Popović neformalni saradnik, taj incident nazvao "izmišljenim napadom", a iz policije je "Vijestima" nezvanično objašnjeno da je njihova odluka takva jer su "izjave aktera događaja oprečne".

"Zeković i Babović su tvrdili jedno, a Popović drugo. Osim toga, na video snimku nema tona i nije se moglo da čuje da li Popović vređa novinare", rekli su u policiji.

Kako tvrdi list, direktor Instituta za javnu politiku, Popović, 3. septembra vređao je i psovao njihove reportere, nakon što su ga fotografisali ispred zgrade u kojoj se nalazi njegova organizacija.

Osnovni tužilac u Podgorici Ljiljana Klikovac, par dana kasnije, zaključila je da nema osnova za krivično gonjenje Popovića, pa je slučaj vraćen policiji na odlučivanje, da bi dva dana pre isteka zakonskog roka za odlučivanje policija utvrdila da Popović nije napravio prekršaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track