SPOR OKO PARTNERA I IMOVINE: Ispalio rafal u trudnu policajku!

Krvava noć u Vinkovcima

SPOR OKO PARTNERA I IMOVINE: Ispalio rafal u trudnu policajku!

Crna Hronika -
I u policiji kažu da su samo u posljednjih godinu dana dvaput prekršajno prijavili Ivicu i Tomislava, prvi put zbog svađe, drugi zbog tuče. Nagađa se kako je motiv obračuna, odnosno pokušaja ubistva leži u imovini

VINKOVICI – Upucana sam, upucana sam, glasno je zapomagala trudna policajka Julijana R. (26), kada je na nju iz kalašnjikova ispalio rafal Tomislav J. ( 24) ispred porodične kuće u mestu Jarmina kod Vinkovaca.

Pucnjava se dogodila u nedelju uveče kada je Tomislav iz kalašnjikova ranio Julijaninog Ivicu H. (43) sa čijom bivšom suprugom Marijom je Tomislav sada u vezi i nedavno se verio.

Ivici su meci iz kalašnjikova smrskali zglob, a Julijani oštetili tetivu, butinu, potkolenicu iz zglob desne noge. Srećna okolnost je da je 30 metaka ispaljenih iz automatske puške promašilo dvoje dece koja su spavala u kući. Jedan metak završio je u zidu iznad glave Ivičina sina (11). Ćerka (5) je, srećom, spavala i nije bila svedok ovog krvoprolića.

Hitna pomoć je Julijanu i Ivicu prevezla u bolnicu i oboje se nalaze van životne opasnosti, a ranjanvanje nije ugrozilo trudnoću policajke.Komšije očevici pucnjave kažu da je bilo pitanje dana kad će poteći krv.

I u policiji kažu da su samo u posljednjih godinu dana dvaput prekršajno prijavili Ivicu i Tomislava, prvi put zbog svađe, drugi zbog tuče. Nagađa se kako je motiv obračuna, odnosno pokušaja ubistva leži u imovini.

Sud je Ivici posle razvoda braka sa Marijom prvo dodelio decu, a sad i kuću u kojoj su živeli. Razveli su se upravo zbog Tomislava sa kojim se Marija intimno zbližila dok je još bila u bračnoj zajednici.

Tomislav je, tvrde komšije, više puta došao pred kuću i otvoreno pred komšijama pretio bivšem mužu svoje verenice.

- U nedelju smo brali jabuke. Tomislav je bio pijan i takav nas je dovezao kući. Nekoliko sati kasnije automobilom je dovezao Ivičinu decu. Onda smo čuli tu strašnu pucnjavu - pričaju komšije.

- Automobil je bio upaljen, farovi su osvetljavali ulicu. Kad je čuo Julijanino zapomaganje i video da palimo svetla u kućama, zatvorio je prtljažnik, ušao u automobil i pobegao. Čuli smo da je u prtljažniku bilo još sedam bombi - tvrde Ivičine komšije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track