OBRAČUN SVEDOKA SARADNIKA: Bagzijeva pratnja pretukla Čumetove prijatelje
Foto: KURIR

Umalo pucnjava: Pripadnici MUP maltretirali Buhine prijatelje

OBRAČUN SVEDOKA SARADNIKA: Bagzijeva pratnja pretukla Čumetove prijatelje

Crna Hronika -
Policijski pratioci Dejana Milenkovića maltretirali Stevana Petoševića i Veljka Pejatovića jer su, navodno, isekli kolonu u kojoj je bio Bagzi
1 / 8 Foto: KURIR

BEOGRAD - Kao na filmu.

Policijsko obezbeđenje Dejana Milenkovića Bagzija, svedoka-saradnika u postupku za ubistvo Zorana Đinđića, reagovalo je u ponedeljak oko 16.40 kod aerodroma „Nikola Tesla“ kad je sivi „pežo 407“, beogradskih registarskih oznaka, navodno isekao kolonu u kojoj se nalazio Milenković.

Stevan Petošević (34) i Veljko Pejatović (40), koji su se nalazili u „pežou“, a za koje izvor Kurira navodi da su prijatelji svedoka-saradnika i bivšeg vođe „surčinskog klana“ Ljubiše Buhe Čumeta, tvrde da oni ni na koji način nisu ugrozili kolonu.Šutiranje i udaranjePrema rečima Petoševića, koji se nalazio na mestu suvozača u „pežou“, neprijatnost koju će dugo pamtiti doživeo je kad se s Pejatovićem, koji je vozio automobil, uputio ka Surčinu.- S auto-puta smo skrenuli ka aerodromu i u blizini benzinske pumpe NIS stali smo na znak „stop“. Ispred nas su prošla dva vozila, BMW sa zatamnjenim staklima i beli džip. Pošto smo ih propustili, nastavili smo vožnju, ali je posle toga ispred nas stao taj beli terenac i preprečio nam put. Iz njega su izašla trojica muškaraca u civilu naoružana automatskim puškama, a iz BMW s mesta suvozača izleteo je četvrti, koji je držao pištolj. Oni su nas grubo izvukli iz „pežoa“ i uz povike počeli da nas čupaju za kosu i vuku, posle čega su nas bacili na naš auto. Šutirali su nas, udarali glavom o krov „pežoa“ i spominjali pretres i dokumenta - priča potreseni Petošević i dodaje:- Držali su nas 10-15 minuta, s cevima uperenim u naša leđa, sve dok nije došla patrola sa aerodroma, koja nas je legitimisala i uzela podatke. Niko od policajaca nije hteo s nama da razgovara. Bilo nam je zabranjeno da zovemo bilo koga telefonom i da odgovaramo na pozive. Tako opkoljeni stajali smo još dvadesetak minuta, posle čega je prvo otišao BMW, a potom i beli džip. Uporno sam pokušavao da saznam ko su momci koji su nas maltretirali, njihova imena ili broj značke, ali odgovor nisam dobio. Na kraju su i policajci sa aerodroma otišli i rekli mi da idem sutra u MUP na Bulevaru despota Stefana da se žalim - priča za Kurir Petošević, a njegov prijatelj Pejatović dodaje:- Bili smo u običnom automobilu karavanu, koji ne odskače od drugih vozila. Da smo imali zatamnjena stakla, razumeo bih, ali ovako mi zaista nije jasno - kaže Pejatović.Grk svedokMeđu svedocima ovog događaja našao se i Grk Filipos Panajotidis, savetnik u Internacionalnoj policijskoj asocijaciji (IPA).- Iz džipa su iskočili momci u civilnoj odeći s automatima koji su izvukli dvojicu muškaraca iz „pežoa“. Ponašali su se grubo, a ja nisam mogao da verujem šta se dešava pred mojim očima. Bilo je kao na filmu. Pomislio sam da će pucati, da će ih ubiti, da su u pitanju kriminalci... - priča za Kurir Panajotidis.

Grčki državljanin koji je bio svedok događaja
Grčki državljanin koji je bio svedok događaja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track