Spasla unuku iz čeljusti psa: Besomučno sam ga udarala po glavi i njušci, krv je bila na sve strane
Foto: Kurir

Zver umalo rastrgla devojčicu

Spasla unuku iz čeljusti psa: Besomučno sam ga udarala po glavi i njušci, krv je bila na sve strane

Crna Hronika -
Borila sam se koliko sam mogla i na kraju uspela nekako da iz čeljusti izvučem unukinu izujedanu rukicu, kazala Katalin Sabo

KIKINDA - Minuti dugi kao večnost!Samo zahvaljući prisebnosti Katalin Sabo (61) iz Kikinde devetomesečni mešanac argentinske doge i pitbul terijera nije nasmrt izujedao njenu petogodišnju unuku! Starica i njen sin Atila Olaf (35), koji je i vlasnik psa, kažu da životinja nije bila agresivna i da su se devojčica i njen brat ranije često igrali s njom. Šta je to minulog vikenda krenulo po zlu, pa je pas preskočio obezbeđeni deo dvorišta i zgrabio devojčicu, nikome nije jasno.Krv na sve straneKatalin se s teškom mukom priseća jezivih detalja.- Zet i ćerka doveli su unuku kod mene da spava. Čim sam otvorila kapiju, pas je dojurio i ustremio se na nas! Uhvatio je kesu u kojoj su bile unukine igračke, a ja sam je bacila misleći da će pas otići za njom, što se i dogodilo. Povikala sam unuci da utrči u kuću, ali ju je pas sustigao, uhvatio za pantalone, oborio i počeo da je ujeda! Besomučno sam ga udarala po glavi i njušci, a minuti su mi bili dugi kao večnost. Borila sam se koliko sam mogla i na kraju uspela nekako da iz čeljusti izvučem unukinu izujedanu rukicu. Krvi je bilo na sve strane - priča hrabra baka.Velika traumaPovređenu devojčicu i njenog oca Ervina B. našli smo u kikindskoj bolnici. Lekari su rekli da je dete zadobilo razderotine obe nadlaktice, višestruke povrede desne natkolenice i ozbiljne povrede kože i mekih tkiva. - Tašta nas je pozvala i kad smo došli, videli smo da je ćerkina desna ruka umotana u krvavi peškir. Tek kad smo je doneli u bolnicu, videli smo da ima i druge povrede. Ne smem ni da pomislim kako je sve moglo da se završi. Baka ju je spasla, u to nema sumnje... Tad je iz sobe istrčao Atila i oterao psa. Sada je najbitnije da je ona dobro. Lekari kažu da će kući u četvrtak ili petak. Ovo je velika trauma za nju, ali i sve nas - ispričao je Ervin. Po nalogu veterinarskog inspektora, pas je eutanaziran i upućen u Veterinarski zavod na ispitivanje, a policija je protiv vlasnika Atile Olafa podnela krivičnu prijavu.

Goloruka krenula na razjarenog psa... Katalin Sabo
Goloruka krenula na razjarenog psa... Katalin Sabo

Ilustracija
Ilustracija

Hteo da proda bubregKurir je u januaru 2011. godine već pisao u Ervinu B. On je tada hteo da proda bubreg zato što nije imao para da ćerki kupi novogodišnji paketić. Na sreću, nije morao da prodaje organe, budući da su se Ervinu, posle pisanja Kurira, javili ljudi velikog srca i dali mu posao u predškolskoj ustanovi u Kikindi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja