SMRT JELICE RADOVIĆ (19): Direktorka Decedre pobegla iz Srbije

Ponovljeno suđenje

SMRT JELICE RADOVIĆ (19): Direktorka Decedre pobegla iz Srbije

Crna Hronika -
Dijana Radović, majka preminule Jelice, rekla je da je saznala da je direktorka Svetlana Sremčević pobegla iz Srbije

BEOGRAD - Ponovljeno suđenje lekarima privatne beogradske klinike “Decedra” zbog nesavesnog lečenja Jelice Radović (19), koja je preminula od sepse nakon operacije čukljeva 2006, odloženo je juče zbog odsustva okrivljene direktorke klinike Svetlane Sremčević, kao i dvojice advokata.

Dijana Radović, majka preminule Jelice, rekla je da je saznala da je direktorka pobegla iz Srbije.

Zamenik tužioca Boris Pavlović predložio je da se zbog nemogućnosti uručivanja poziva, direktorki odredi pritvor. Adrese kojima sud raspolaže i na koje uredno šalje pozive očigledno su neispravne, s obzirom na to da Sremčevićevoj ni ranije presude nisu slate poštom, već ih je preuzimala lično u sudu. Sudija Ljudmila Miljković je navela da će o tome odlučivati Krivično vanraspravno veće.

Majka Jelice Radović rekla je sudiji da je direktorka nedostupna i u parničnom postupku koji je porodica pokrenula za materijalnu nadoknadu zbog čega ni taj postupak ne može da započne. Njoj je podršku na jučerašnjem suđenju u Palati pravde pružila i Snežana Panić, majka druge Jelice (25) koja je preminula tokom ginekološke operacije u “Beoklinici”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track