PUCAČ IZ KRALJEVA: Što me niste ubili, da odem kod žene!
Foto: Aleksandar Jovanovic

DAN POSLE: Zašto je Dragomir Minić iz sela Metikoš objavio rat celom svetu

PUCAČ IZ KRALJEVA: Što me niste ubili, da odem kod žene!

Crna Hronika -
Minić juče kroz suze policajcima rekao da je sve uradio kako bi se „ponovo video sa suprugom“, koja je preminula pre 10 godina

KRALJEVO - Mnogo voli psa.- Što me niste ubili? Trebalo je da me ubijete, da odem kod žene. Ona me čeka gore...Ovako je juče kroz suze policajcima govorio Dragomir Minić (67), objašnjavajući zašto se u nedelju zabarikadirao u svojoj kući u selu Metikoš i objavio rat celom svetu. Minića su juče policajci vratili u kuću kako bi se izvršila rekonstrukcija, a on se sve vreme raspitivao za psa Joleta, za kog je rekao da mu je kao sin.Pomazio kuče- Gde je moj Jole, gde je, recite mi. Supruga i ja smo ga zajedno kupili, moram da ga vidim... - ponavljao je Minić, silno se obradovavši kad mu je sestrić doveo psa da ga nakratko pomazi.Podsetimo, drama u selu Metikoš izbila je u nedelju oko 13 časova, kad je Minić ranio dostavljača hrane Nijaza Džafa (50), nakon čega je pucao i u pravcu zeta Milorada R. (80), ali ga je, srećom, promašio. Miloradova ćerka Momirka R. priča za Kurir šta se odigravalo u Minićevoj kući neposredno pre nego što se zabarikadirao. Kako kaže, njen otac je tog dana otišao do Dragomirove kuće da bi mu pomogao, a malo je falilo da iz njegovog dvorišta ne izvuče živu glavu.- Dostavljač hrane je dotrčao do mog oca i rekao mu da Dragomiru nije dobro. Tata je otišao i zatekao ga kako pijan leži u dvorištu ispod drveta. Dostavljač mu nije pomogao, već mu je rekao da će doći drugi kurir iz „Lepog Bore“, seo u kola i otišao. Tad je došao drugi dostavljač, taj Nijaz, i zajedno su uneli ujaka u kuću. Dragomir je seo, izvadio novac, zgužvao ga i takvog ga bacio kuriru. Međutim, on je uzeo onoliko koliko mu sleduje - priča Momirka.Tempirana bombaDragomir je tad rekao da mora da ode do toaleta, a Milorad i Nijaz su izašli u dvorište.- Ujak je ubrzo izašao za njima. Psovao je dostavljača, a potom je izvadio pištolj i ranio ga. Onda je zapucao i na mog oca, koji je, iako star i bolestan, uspeo da pobegne. Moj otac je i dalje u šoku. Pod lekovima za smirenje je, ceo dan je preplakao. I moja majka Verica, Dragomirova sestra, ne može da veruje šta ju je snašlo - kaže Momirka.Ona ističe da se plašila ujaka i da je strahovala da će učiniti nešto ludo.- Moj ujak je bio tempirana bomba. Često je menjao raspoloženja, znao je da plane zbog sitnice... Alkohol je učinio svoje. Pio je 30 godina, a još više otkako mu je supruga umrla. Pre dvadesetak dana upozorila sam roditelje da ga se čuvaju. Moje sumnje su se, nažalost, ostvarile. Srećom pa mi je otac živ i zdrav - ispričala je Momirka R.

Rekonstrukcija... Minić je policajcima detaljno opisao šta se dešavalo u kući
Rekonstrukcija... Minić je policajcima detaljno opisao šta se dešavalo u kući

Ostavio 200 evra za pse lutaliceMirčeta Minić kaže da je njegov rođak Dragomir više od 30 godina radio u BMW u Nemačkoj.- Pomagao je sirotinji, deci bez roditelja, davao je novac za asfaltiranje puteva... Čak je ostavljao 200 evra komšijama da hrane pse lutalice kako bi njegov ker Jole, kog je obožavao, imao s kim da se igra kad dođu iz Nemačke. Ništa nije ukazivalo da će uraditi ovako nešto. On je izuzetan čovek, bubreg bi dao kad bi mu ga neko zatražio - kaže Mirčeta.Minić dodaje da je Dragomir proveo dva meseca u zatvoru.- Posle smrti supruge Mare Dragomir je živeo s jednom ženom iz Kraljeva. Kupio joj je stan od 30.000 evra, uzela mu je i neke pare, pa je htela da ga ostavi. Valjda je pobesneo i udario joj šamar. Zbog toga je robijao - kaže Minić.

Policajac nasmejanRanjenog policajca Rečevića juče je u bolnici posetio otac Dobrivoje, kao i kolege. On je sve vreme bio nasmejan .- Srećom pa je Desimir nosio pancir, inače bi mu metak završio u stomaku. Bitno je da je moj sin živ, brzo će se on oporaviti - kaže otac Dobrivoje. U bolnici se uspešno oporavlja i dostavljač Nijaz Džafo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track