TUČA NA CAREVOJ ĆUPRIJI: Rat bivšeg fudbalera i predsednika kluba!
Foto: Zorana Jeftić

Policija intervenisala na sportskim terenima BASK

TUČA NA CAREVOJ ĆUPRIJI: Rat bivšeg fudbalera i predsednika kluba!

Crna Hronika -
Bojan Radovanović: Bogdanović je kriv za sve, u naletu besa rušio je sve pred sobom; Rade Bogdanović: Radovanoviću je mesto u zatvoru, ne znam zašto je na slobodi

BEOGRAD - Sevale pesnice!Beogradska policija intervenisala je u petak na sportskim terenima BASK na Carevoj ćupriji zbog sukoba predsednika FK BASK Bojana Radovanovića i bivšeg srpskog fudbalera Radeta Bogdanovića. Spor oko vlasništva nad zemljom i pozicije u skupštini sportskog društva, koji traje već mesecima, kulminirao je u petak, i to zbog radnika vodovoda.Kako tvrde bivši fudbaler i njegov poslovni saradnik Dušan Opačić, Radovanovićevo obezbeđenje nije dozvolilo radnicima vodovoda da uđu u ograđeno dvorište i saniraju kvar, a kad su to prijavili policiji, Radovanović je odlučio da se fizički obračuna s njima.Sukob zbog vodovoda- Počeo je da psuje i da viče da Rade i ja nećemo smeti da prilazimo ogradi čak ni kad spor koji imamo sudski bude rešen - kaže Dušan Opačić, koji je s Bogdanovićem suvlasnik firme „Kjosu“, koja svoje prostorije ima na terenima BASK.Kako kaže, posle psovki, uvreda i pretnji, Radovanović ga je iznenada udario pesnicom u vrat.- Nastavio je da psuje i preti, a kad sam ga uhvatio za sako kako bih se odbranio, pritrčalo je njegovo privatno obezbeđenje - priča Opačić. Kako navodi, odmah je pozvao policiju a on je otišao kod lekara, gde su mu konstatovane lakše povrede.Rade Bogdanović ističe da će policija i sud reći svoje.- Mogu samo da kažem da čovek sa preko 50 krivičnih prijava, falsifikator po profesiji, nema šta da traži na slobodi. Upravu Kriminalističke policije i unutrašnju kontrolu sam obavestio o svemu što se događa na BASK. Gde je nestao čuveni BASK? Kako je sportsko društvo prešlo u privatne ruke i ko ga i kako finansira, to treba da utvrde državni organi. Ja sam im na raspolaganju da kažem sve što znam - kaže bivši fudbaler za Kurir.Šipkom rušio ograduDa se sukob dogodio jer radnike vodovoda nije pustio u ograđeno dvorište, ne spori ni Radovanović. Ipak, on tvrdi da je Opačić nasrnuo na njega.- Uspeo sam da se izmaknem, ali je moralo da reaguje obezbeđenje i odvoji ga od mene. Sve je prijavljeno policiji i neka državni organi rade svoj posao - kaže Radovanović.On ističe da je incident izazvao Rade Bogdanović.- On je u naletu besa šipkom rušio ogradu, kolima udario momka iz obezbeđenja, a onda pobegao. Zbog toga je intervenisala policija - rekao je predsednik FK BASK.

Rade Bogdanović
Rade Bogdanović

Od Želje do NemačkeRade Bogdanović (43), nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je u sarajevskom Željezničaru. Potom je igrao u Koreji, a zatim u japanskom Džef junajtedu. U Evropu ga je 1997. vratio Radomir Antić, tadašnji trener Atletika iz Madrida, a nakon uspešnih igara u Španiji i Holandiji, gde je nastupao i za NAC Bredu, vrhunac karijere doživljava u dresu Verdera u Nemačkoj. Karijeru je završio 2004. u UAE.

Ojadio banku za pet miliona evraBojan Radovanović (42) bivši je predsednik FK Novi Pazar. Uhapšen je u decembru 2011. zbog sumnje da je oštetio Unikredit banku za pet miliona evra, a policija je protiv njega 2012. pokrenula istragu o tome kako je dobio kredit od Fonda za razvoj od 830 miliona dinara stavljanjem hipoteke na objekat površine svega 282 kvadrata. U medijima se pominjao i kao kandidat za svedoka-saradnika u postupcima protiv „političkih moćnika koji su otimali novac na Kosovu“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track