BIJELJINA: Učenik (16) zbog lažne dojave zaradio krivičnu prijavu

Skupo ga koštala igra

BIJELJINA: Učenik (16) zbog lažne dojave zaradio krivičnu prijavu

Crna Hronika -
Maloletnik će snositi materijalne i nematerijalne troškove nastale zbog angažovanja hitne pomoći, vatrogascaca, policije, kao i zbog prekida nastave i nadoknade časova prouzrokavanih lažnom prijavom

BIJELJINA - Policija u Bijeljini podneće izveštaj protiv 16.godišnjeg srednjoškolca koji je mobilnim telefonom dojavio policiji da je postavljena bomba u jednoj od bijeljinskih škola, za koju se ispostavilo da je bila lažna.

Maloletnik je u potpunosti priznao jučerašnje lažno prijavljivanje bombe i protiv njega nadležnom tužilaštvu sledi izveštaj zbog sumnje da je počinio krivično delo.

Iz Centra javne bezbednosti Bijeljina navode da je prema učeniku postupano u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju s decom i maloletnicima u krivičnom postupku.

Napominju, takođe, da će maloletnik snositi materijalne i nematerijalne troškove nastale zbog angažovanja osoba koji postupaju po dojavi (hitna pomoć, vatrogasci...), kao i zbog prekida nastave i nadoknade časova prouzrokavanih lažnom prijavom.

Centar apeluje na sve nadležne u školama, kao i na roditelje/staratelje, da skrenu pažnju učenicima da je lažna prijava krivično delo i da će za to snositi krivičnu sankciju.

U Bijeljini je poslednjih nekoliko dana bilo više lažnih dojava o podmetnutim ekspozivnim napravama u škoslkim objektima.Nedavno je policija dostavila izveštaj Okružnom tužilaštvu protiv 16.godišnjeg učenika koji je 30. oktobra lažno prijavio da je u Gimnaziji i Ekonomskoj školi postavljena bomba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track