PRIMAO MITO: Lekar tražio mobilni da porodi trudnicu!

Niški ginekolog uhapšen

PRIMAO MITO: Lekar tražio mobilni da porodi trudnicu!

Crna Hronika -
Bratislav Todorović (53) naručio telefon za ćerku, mužu trudnice rekao model, boju i u kojoj radnji treba da ga kupi

NIŠ - Odala ga cedulja!Bratislav Todorović (53), lekar u niškoj Ginekološko-akušerskoj klinici, uhapšen je neposredno nakon što je od supruga jedne porodilje uzeo mobilni telefon, koji je tražio da bi obavio porođaj. On je unapred naručio model i boju uređaja, čak je tražio i obaveznu garanciju, ali je cedulja na kojoj su bila uputstva za kupovinu završila u policiji i poslužila kao dokazni materijal.Tražio „mali poklon“Kako saznaje Kurir, oštećeni i Todorović upoznali su se pre mesec dana.- Trudnoću njegove supruge vodio je lekar iz Doma zdravlja u Nišu, ali ju je zbog sumnje da sa bebom nešto nije u redu uputio na Bratislava, ginekologa u Kliničkom centru. On je prihvatio vođenje trudnoće i do porođaja je više puta pregledao suprugu oštećenog. Međutim, 13. novembra Todorović je oštećenog izveo ispred ulaza u kliniku i pitao ga da li je zadovoljan njegovim uslugama i da li želi da mu baš on porodi ženu. Kad je suprug trudnice izrazio tu želju, lekar je kazao da pristaje, ali da zauzvrat očekuje „mali poklon“ - objašnjava izvor Kurira.Ginekolog je rekao da je njegovoj ćerki potreban nov mobilni koji košta oko dvesta evra i dao mu je papirić na kojem je bilo napisano: „Samsung S3 mini, bele boje, obavezna garancija“.- Čak je naveo i prodavnicu u kojoj treba da bude kupljen. Oštećeni mu je kazao da nema novac, da platu prima tek 20, ali mu je ginekolog kazao da će mu u toj radnji dati telefon na poček. Šokirani suprug je to ispričao supruzi, pa su zajedno otišli u policiju i sve prijavili - kaže naš sagovornik iz istrage.Nakon dogovora s policijom, oštećeni je suprugu u nedelju odveo na porođaj. Žena se porodila oko 20 časova, nakon čega je lekar telefonirao suprugu, rekao mu da je dobio sina i pozvao ga da odmah dođe da ga vidi.- Čim je video dete, Todorović je oca pitao za telefon, a on mu je odgovorio da se nalazi u kolima kod njegovog brata. Zajedno su izašli ispred zgrade, dao mu je kutiju s telefonom, posle čega je lekar ušao u hol zgrade. Policija je ušla za njim i kod njega pronašla aparat - kaže naš izvor.Pokušao da se opravdaLekar je doživeo pravi šok kad je ugledao policajce, ali je pokušao da se opravda.- Rekao je da je reč o poklonu i da mu je oštećeni sam kupio telefon. Međutim, kad smo mu predočili cedulju i pitali ga da li je to njegov rukopis, nije imao kud. Priznao je da je on to napisao, ali je ostao pri tvrdnji da poklon nije tražio. Čak se vajkao da je hteo da učini dobro, da je poklon dobio jer je bolestan dolazio na posao zbog te trudnice, te da je zbog nje zapostavljao porodicu - rekao je naš sagovornik.(M. M. - D. I.)

Direktor KC: Pacijenti, svakog prijavitePovodom hapšenja doktora Todorovića, direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović izjavio je da zaštićenih neće biti i da će biti procesuiran svako ko „uprlja“ beli mantil. Radovanović je pozvao pacijente da svaki zahtev za podmićivanjem prijave policiji, tužilaštvu ili njemu lično.

Činjenice- Pre tri meseca uhapšen je urolog u niškom Kliničkom centru Jugoslav S. zbog sumnje da je od jednog pacijenta tražio 1.000 evra da bi ga operisao od karcinoma prostate.- Njegov kolega, onkolog Ivan Tomić, pravosnažno je osuđen na dve godine zatvora jer je od pacijentkinje obolele od karcinoma materice „pozajmio“ četiri stotine evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track