SA SLAVE U SMRT: „Ford“ sa bračnim parom sleteo s puta u reku Karaš

Dve žrtve saobraćajne nesreće kod Vršca

SA SLAVE U SMRT: „Ford“ sa bračnim parom sleteo s puta u reku Karaš

Crna Hronika -
Pokušavala da se spase telo Mihalja Turija (52) bilo je na mestu vozača, a Pirošku (50) smo našli kod gepeka, bilo je očigledno da se borila da izađe iz kola, ispričao rođak nastradalih

VRŠAC - Jeziva nesreća!Mihalj Turi (52) i njegova supruga Piroška (50) iz Dobričeva kod Vršca poginuli su u četvrtak uveče kad su svojim „ford fokusom“ sleteli s puta Vojvodinci-Dobričevo nedaleko od Vršca u reku Karaš! Automobil s njihovim telima bio je u reci sve do narednog jutra, kad su ga našli zet David i ćerka Silvija Virag!Kako saznajemo, supružnici su u četvrtak uveče bili na slavi kod roditelja svog zeta, koji s njihovom ćerkom živi u Švajcarskoj. Zajedno s Mihaljom i Piroškom bili su i ćerka Silvija i suprug David, koji je rekao da su na slavu otišli oko 14 sati, a da su kući krenuli oko 18.30 sati.Popio tri čašice- Na slavi smo sedeli nekoliko sati, a za sve to vreme Mihalj je popio svega tri čašice. Onda su tast i tašta krenuli na slavu kod prijatelja u drugo selo, a mi smo pošli nešto kasnije - priča David.Da nešto nije u redu, David i Silvija su shvatili kad su videli da Mihaljevog „forda“ nema ispred kuće prijatelja kod kog su krenuli na slavu. Pozvali su ih, ali su im oba telefona bila nedostupna.- U prvom trenutku smo pomislili da Mihaljev telefon ne radi jer je odranije pokvaren, a da se Piroškinom ispraznila baterija. Međutim, pošto nisu dolazili kući, a telefoni su im i dalje bili isključeni, krenuli smo da ih tražimo. Prošli smo ceo put kojim su oni išli, obišli Vršac, išli po bolnicama, nekoliko puta smo prošli pored mesta nesreće... Celu noć smo ih tražili, ali uzalud - priča David.A onda se David ujutru setio da je pre izvesnog vremena jedan auto sleteo u reku i pomislio da se možda to desilo i njegovom tastu i tašti!- Čim smo prišli obali, supruga i ja smo videli tragove točkova. Prišao sam bliže reci i šokirao se kad sam video automobil koji je prednjim delom bio u reci. Silvija je počela da vrišti i plače. Toliko je glasno vrištala da ju je celo selo čulo - priča David.Danas sahranaNa mesto nesreće su ubrzo stigli policija, vatrogasci, lekari i ronioci, a došli su i rođaci da pomognu u izvlačenju automobila.- Mihaljevo telo bilo je na mestu vozača, on je umro odmah po sletanju u reku... Pirošku smo našli kod gepeka, bilo je očigledno da se borila da izađe iz kola. Na licu joj se još video grč - kazao je rođak Tibor Virag, koji je dodao da će Mihalj i Piroška biti sahranjeni danas.

Auto smrti... „Ford“ u kojem su stradali Mihalj i Piroška
Auto smrti... „Ford“ u kojem su stradali Mihalj i Piroška

Došla iz NemačkeHTELA DA BUDE S PORODICOMPiroška je, inače, pre mesec dana došla iz Nemačke, gde je bila na privremenom radu.- U Nemačkoj je čuvala i negovala starije osobe, a u Srbiju je došla da bude s porodicom u vreme slava. Mihalj je živeo u Dobričevu i bavio se zemljoradnjom - ispričao je Tibor.Slične tragedije- 12. oktobar 2013 - Jeremija Tomović (73) i njegova supruga Mira (69) iz sela Velji Breg kod Zubinog Potoka poginuli su kad je njihov „ford“ sleteo s puta u Ibar. S njima je poginula i njihova 11-godišnja unuka S. T.- 31. jul 2013 - Bračni par iz Beograda Gradimir (85) i Aleksandra S. (80) poginuli su u teškoj nesreći na auto-putu Beograd-Niš kod Aleksinačkih Rudnika. Do nesreće je došlo kad je nemački državljanin Totkas D. (37) „mercedesom“ udario u „jugo“ supružnika.- 21. decembar 2012 - Bratislav (80) i Milica T. (75) iz Čibukovca kod Kraljeva poginuli su u nesreći koja se dogodila u Čibukovcu. - 25. februar 2012 - Supružnici iz Makedonije poginuli su na licu meta u udesu koji se dogodio na auto-putu Beograd-Niš, na Begaljičkom brdu, a od zadobijenih povreda u bolnici je izdahnuo i njihov tromesečni sin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track