KUČEVO: Dvojica saobraćajnih policajaca uhapšeni zbog primanja mita!

Uhvatila ih unutrašnja kontrola

KUČEVO: Dvojica saobraćajnih policajaca uhapšeni zbog primanja mita!

Crna Hronika -
Policajci se terete da su od rumunskog i srpskog državljanina uzeli 20 evra i 1.000 dinara mita kako im ne bi napisali kaznu za saobraćajni prekršaj

POŽAREVAC - Dvojici saobraćajnih policajaca Policijske stanice u Kučevu, određeno je zadržavanje zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita, a zadržavanje je određeno i rumunskom državljaninu zbog sumnje za davanje mita.

Kako je navedeno, zajedničkom akcijom, pripadnika Policijske uprave Požarevac u saradnji sa Sektoram unutrašnje kontrole policije i Uprave kriminalističke policije MUP-a, po odobrenju tužilaštva, određeno je zadržavanje Vladanu I. (43) i Nanadu L. (43) obojici iz Kučeva. Zadržavanje je određeno i rumunskom državljaninu Apostolu K. (46).

Policija sumnjiči Nenada L. da je u mestu Mustapić, opština Kučevo, 23. novembra ove godine, oko 12,30 časova, vršeći redovnu kontrolu saobraćaja, zaustavio putničko vozilo "reno trafik" kojim je upravljao rumunski državljanin i nakon predočenog saobraćajnog prekršaja, od rumunskog državljanina tražio i dobio 20 evra, da ne bi sankcionisao prekršaj u saobraćaju.

Saobraćajnog policajca Vladimira I. policija sumnjiči da je na istom mestu u isto vreme zaustavio teretno vozilo marke "iveko", kojim je upravljao Dejan B. (31) iz Uba, od koga je nakon predočenog saobraćajnog prekršaja zahtevao i dobio 1.000 dinara, da ne bi sankcionisao prekršaj u saobraćaju.

Protiv Dejana B. podneta je krivična prijava, zbog sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita.

Osumnjičene saobraćajne policajce, kao i rumunskog državljanina policija će u zakonom predviđenom roku uz krivičnu prijavu predati Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track