MAJKA NAVIJAČA: Sina mi sa utakmice vraćaju u kovčegu!

Porodica Todorović zavijena u crno

MAJKA NAVIJAČA: Sina mi sa utakmice vraćaju u kovčegu!

Crna Hronika -
Dule je u subotu bio veseo, šalio se i skakao, a onda je samo pao, ispričala Veselinka Todorović, čiji je sin Dušan (18) umro na stadionu

KRAGUJEVAC - Nesreća nesreću sustiže!Prvo mi je suprug umro pre nekoliko godina. Bio je teško bolestan, a dečica su mi mnogo patila gledajući očevo mučenje. Jedva smo se malo oporavili od toga, a sad nam ode i Dule. Otišao je u subotu živ i zdrav na utakmicu, a sad mi ga vraćaju u kovčegu. Bože, šta se ovo događa. Srce će mi pući od bola, ali moram da nastavim život zbog Duletove braće Stefana i Nikole!Živeo sportskiOvo je juče za Kurir ispričala Veselinka Todorović, majka Dušana Todorovića (18), koji je u subotu posle podne preminuo u Ivanjici na mestu koje je najviše voleo - na tribini stadiona! Mladi navijač FK Radnički 1923 iz Kragujevca je u 54. minutu utakmice skočio od radosti posle izjednačujućeg gola Radničkog u meču s Javorom, a onda iznenada pao! Pokušali su drugari da ga osveste, lekari su ga reanimirali oko sat vremena, ali infarkt je bio koban.Dušan je kratko uživao u punoletstvu. Ovaj učenik četvrtog razreda turističkog smera u Srednjoj školi „Toza Dragović“ 1. novembra proslavio je 18. rođendan, a samo 22 dana kasnije je umro. Misteriju iznenadne Dušanove smrti posebno pojačava činjenica da je vodio zdrav život.- Bio je kik-bokser, pravilno se hranio, nije pio alkohol, nikad nije bolovao. I u subotu je otišao s drugovima na utakmicu sasvim normalno, nije se žalio ni na kakve zdravstvene probleme. Kažu mi da je bio veseo, šalio se, skakao, a onda je samo pao. E, moje dete, šta te snađe, kako ćemo bez tebe - gutajući suze zbori majka Veselinka, dok se s deverom spremala put Ivanjice da preuzme Dušanovo telo iz bolnice.Cela porodica, rodbina i komšije, koji su se okupili u kući Todorovića, u šoku su.Danas sahrana- Niko nam u porodici nije bolovao od srca. Zašto je on prvi morao da umre na takav način - pita se Stefan, stariji Dušanov brat, dok skrhran bolom glavom uranja u šake.Sahrana Dušana Todorovića je danas u 13.30 sati u naselju Male Pčelice.

Tuga do neba... Tetka i brat nastradalog Dušana Todorovića
Tuga do neba... Tetka i brat nastradalog Dušana Todorovića

RadničkiKLUB PLAĆA SAHRANUSvima u FK Radnički teško je pala smrt Dušana Todorovića.- Dečko je bio veran klubu, svim srcem uz Radnički. Saučešće porodici u ime kluba i poručujem im da nisu sami. Mi smo uz njih i klub će snositi troškove Dušanove sahrane - rekao je Milenko Marjanović, predsednik FK Radnički 1923.

NavijačiDUŠAN BIO ZA PRIMERDušan Todorović pripadao je navijačkoj grupi Lokalna garda, podgrupi Crvenih đavola.- Strašno, zgranut sam. Dule je bio momak prva liga, kulturan i vaspitan. Voleo je porodicu, drugove i Radnički. Iako je bio odličan kik-bokser, nikada nije pravio gluposti. Baš je bio dečko za primer - kazao je jedan od Dušanovih drugova s tribine.

Ubeđivali policajce da je Dule na samrtiMilenko Marjanović, predsednik FK „Radnički 1923“, rekao je da će uskoro biti poznati rezultati obdukcije i naveo da je prve tegobe Dušan počeo da oseća pre nego što je Radnički izjednačio!- Minut-dva pre postizanja gola Dušan se onesvestio, a potom je usledilo ubeđivanje s redarima i policajcima da je mladiću loše i da je na samrti - rekao je Marjanović.On je dodao „da je kapija između gledališta i stadiona bila zaključana, da je otključana tek posle kraćeg ubeđivanja s redarima i policijom, da je posle toga Dušan prebačen na igralište i da je onda pozvana Hitna pomoć.- Lekar Radnickog Dejan Jeremić prvi je Dušanu ukazao pomoć i kasnije je bio s njim - naveo je Marjanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track