U BEKSTVU: Ostavio dete i auto, a ukrao 20.000 dinara!

Drska krađa na Voždovcu

U BEKSTVU: Ostavio dete i auto, a ukrao 20.000 dinara!

Crna Hronika -
Dete nije povređeno i kada ga je policija pronašla bio je veoma pribran. Čak je izjavio da želi da bude policijac kad poraste, rekao je šef Odeljenja za suzbijanje delikata na motornim vozilima Borislav Kovačević

BEOGRAD - Beogradska policija zvanično je potvrdila da pronađen ukradeni automobil u kome je bio sedmogodišnji dečak, koje nije povređeno, i da intenzivno traga za lopovom.

U utorak na Voždovcu nepoznata osoba ukrala je "reno klio" sa upaljenim motorom, u kome je bilo dete. Vozilo sa dečakom ukradeno je u ulici Vojvode Stepe kod broja 264, oko 19.15 sati, dok je njegova majka bila u pekari i ostavila upaljen motor sa ključem u bravi, rekao je novinarima šef Odeljenja za suzbijanje delikata na motornim vozilima Borislav Kovačević, ističući da policija i dalje intenzivno traga za osumnjičenim.

Kovačević je naveo da je majka odmah pozvala policiju i nakon jednočasovne potrage, u koju su bile uključene sve raspoložive patrole, dete i automobil su pronađeni u istoj ulici kod broja 415.Lopov je pobegao, a iz automobila je odneo 20.000 dinara, koji su bile u torbi žene, tako da policija pretpostavlja da je motiv tog dela bila krađa auta, novca, goriva...

"Dete nije povređeno i kada ga je policija pronašla bio je veoma pribran. Čak je izjavio da želi da bude policijac kad poraste", rekao je Kovačević, koji je apelovala na vozače da ne ostavljaju upaljene automobile sa ključem u bravi, jer su sve češće krađe izvršene u takvoj situaciji.

Prema njegovim rečima, policija je obavestila Više javno tužilaštvo o tom događaju po čijem nalogu je preduzela mere za pronalaženje NN osumnjičenog kradljivca i utvrđivanje da li je samo krađa motiv ili je možda i otmica deteta.

Sličan incident dogodio se i prošle sedmice na Bežanijskoj kosi, kada je lopov ukrao auto sa detetom na zadnjem sedištu, kao i pre nekoliko godina kada je ukraden auto u kom je dete spavalo.

Kovačević je ukazao da su samo u oktobru ukradena 93 vozila u Beogradu, od kojih je 12 bilo sa upaljenim motorom i apelovao na sugrađane da svoja vozila propisno ostavljaju i parkiraju.Najčešće se ovakvi slučajevi dešavaju kada je veoma hladno - pa se ne gasi motor kako se auto ne bi hladio, odnosno kada su velike vrućine da bi radila klima, ukazao je Kovačević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track