MULJANJE S MAZUTOM: Inspektori saslušavali Boška Ničića

Bivši gradonačelnik Zaječara na ispitivanju

MULJANJE S MAZUTOM: Inspektori saslušavali Boška Ničića

Crna Hronika -
Zloupotreba: Dinkićev saradnik odgovarao na pitanja inspektora o mahinacijama s mazutom; Ničić probao da krivicu prebaci na svog tadašnjeg saradnika Ivana Jokovića zvanog Labud

ZAJEČAR - Gde su pare?Boško Ničić, bivši gradonačelnik Zaječara i blizak saradnik Mlađana Dinkića, tri sata je juče saslušavan u zaječarskoj policiji. Ničić je po izlasku iz zgrade policije rekao da je dao izjavu povodom krađe stvari iz njegovog kabineta u vreme dok je upravljao Zaječarom, međutim, kako saznaje Kurir, pravi razlog njegovog saslušanja je istraga koju po nalogu tužilaštva policija vodi o mahinacijama s mazutom.Platili 430 milionaNaime, prema saznanjima našeg lista, predmet saslušanja Ničića bilo je neosnovano plaćanje mazuta toplani „Moravija energo“, inače u češkom vlasništvu, tokom 2010, 2011. i 2012. godine.- U vreme dok je Ničić bio gradonačelnik Zaječara, toplani „Moravija energo“ u dva navrata je plaćeno po 150 miliona dinara za mazut, a treći put je plaćeno 130 miliona dinara. To je ukupno 430 miliona dinara, što je oko pet puta više od obaveza gradske uprave prema toj toplani. Kada je Ničić upitan o tome, pokušao je da krivicu prebaci na svog tadašnjeg saradnika Ivana Jokovića zvanog Labud - objašnjava dobro obavešten izvor Kurira.Prema rečima našeg sagovornika, Ničić je izjavio da nije znao šta potpisuje.- Trebalo je da me Joković upozori šta potpisujem. Ja nisam ništa kriv. Zvali ste me da govorim o mazutu, a ništa me ne pitate o krađi stvari iz mog kabineta - besno je uzvratio Ničić inspektorima. Inače, radi se o krađi koju je Ničić prijavio 4. jula ove godine. On je tada policiji prijavio da je neko upao u njegov kabinet i ukrao mu lične stvari.Nestale mu slike- U pitanju su fotografije, određena prepiska, kao i neki komadi nameštaja. Osoba koja stoji iza krađe još nije otkrivena - objasnio je naš sagovornik.Kako saznajemo, policija u Zaječaru će u narednih nekoliko dana ispitati još nekoliko osoba za koje se sumnja da su umešane u malverzacije s mazutom.

U svojstvu građaninaNAČELNIK POLICIJE: U PITANJU JE PRIVREDNI KRIMINALGoran Tomić, načelnik zaječarske policije, potvrdio je da je Boško Ničić došao po pozivu kriminalističke policije u svojstvu građanina.- On je dao izjavu u vezi sa obradom predmeta o privrednom kriminalitetu - izjavio je Tomić, ali nije želeo da otkriva detalje sa saslušanja.Izbegao odgovorNIČIĆ: AJ ĆAO!Bivši gradonačelnik Zaječara Boško Ničić odbio je juče da za Kurir potvrdi da je u policiji govorio o poslovima s mazutom.- Izjavu sam dao zbog moje privatne prijave jer su mi 4. jula upali u kancelariju i oteli privatne stvari koje su se nalazile u opštini. A sad aj ćao - rekao je Ničić i prekinuo vezu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track