DOJAVA O BOMBI BILA LAŽNA: Evakuisani đaci Ekonomske, profesorka jedva pustila đake!
Foto: Kurir.

Uzbuna u centru grada

DOJAVA O BOMBI BILA LAŽNA: Evakuisani đaci Ekonomske, profesorka jedva pustila đake!

Crna Hronika -
Posle kontradiverzionog pregleda policija je utvrdila da se radi o lažnoj dojavi, posle čega su se đaci vratili na nastavu

NOVI SAD - Policija je pretražila zgradu Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" u Novom Sadu, i ustanovila da je današnja dojava o podmetanju bombe bila lažna.

Đacima i nastavnicima je nakon pregleda zgrade dopušteno da se vrate na nastavu, potvrđeno je u toj školi. Jedna profesorka nije htela da pusti đake napolje jer je smatrala da je dojava lažna, ali se predomislila kada su joj policajci zapretili krivičnom prijavom.

Sekretar škole Mirjana Pereula kazala je da je ovo druga lažna prijava bombe za dva dana. "Ne sumnjamo ni na koga, nemamo nikakvu informaciju o tome ko bi mogao da bude kriv, ali imam utisak da je to nečija neslana zabava", kazala je Perula.

Rekla je da ni deca u školi ne shvataju ozbiljno te dojave, a i danas su se radovala jer gube časove.

"Ne mislim ni da učenici znaju ko je u pitanju, ali oni se nisu uplašili", kazala je ona i dodala da je škola imala sličan problem pre oko deset godina, i to skoro svakodnevno.

Danas nešto ranije učenici i nastavnici Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" u Novom Sadu evakuisani su iz zgrade zbog dojave da je postavljena bomba.

Kod škole je nekoliko policijskih vozila, a policija pretražuje zgradu. Jedna profesorka najpre nije htela da pusti đake jer je smatrala da je reč o lažnoj dojavi, ali je to učinila nakon što su joj policajci zapretili krivičnom prijavom.

Tri anonimne dojave o podmetanju bombi

Novosadska policija saopštila je da je danas Policijska uprava u Novom Sadu primila tri anonimne telefonske dojave o podmetanju bombi, koje su se ispostavile kao lažne.

Dojave su bile za dve novosadske srednje škole i jednu osnovnu školu u Sirigu. Sve tri škole su evakuisane i posle pregleda je ustanovljeno da su dojave bile lažne.

Policija je upozorila da su anonimne dojave krivično delo izazivanja panike i nereda, i dodala da intenzivno traga za počiniocima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja