Najnovije vesti

RADISAVLJEVIĆ: O slučaju Ćuruvija tek posle veštačenja i novih dokaza!
Foto: KURIR

tužilaštvo za organizovani kriminal

RADISAVLJEVIĆ: O slučaju Ćuruvija tek posle veštačenja i novih dokaza!

Crna Hronika
Godinama tužilaštvo i policija rade na tome da se identifikuju osumnjičeni i njihov rad je usmeren upravo ka tome", rekao je Radisavljević

BEOGRAD - Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da će o pokretanju postupka protiv osumnjičenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije govoriti kada budu gotove analize i veštačenja novih dokaza, do kojih je došlo Tužilaštvo u saradnji sa radnom grupom koju čine pripadnici policije i BIA.

"Sve što radimo jeste da se identifikuju lica koja su izvršila to krivično delo", rekao je Radisavljević novinarima u Specijalnom sudu.

Radisavljević je u nedelju kazao da očekuje da će to omogućiti ne samo identifikovanje učinilaca već i razjašnjenje njihovih uloga u ovom zločinu.

On je istakao da će na osnovu rezultata istražnih radnji koje su u toku kao i drugih prikupljenih dokaza koje je prikupila radna grupa i Tužilastvo biti doneta odluka o pokretanju krivičnog postupka protiv određenih lica.

Radisavljević je ukazao na to da je Tužilastvo na osnovu krivične prijave Ministarstva unutrašnjih poslova protiv N.N. lica naredbom pokrenulo istragu protiv nepoznatih učinilaca tog krivičnog dela.

Tužilac je ukazao da Tužilastvo ne radi na bilo čija "namigivanja" veh na osnovu dokaza koji mu se prezentuje.

"Tužilaštvo za organizovani kriminal nije odgovorno što dokazi nisu prikupljeni odmah posle zločina ili u kratkom ruku nakon toga od strane lica čiji je to bio poseban zadatak i zakonska obaveza.

Traganje za dokazima mnogo godina nakon događaja i problemi koje takva okolnost nosi sa sobom zahtevaju mnogo rada, upornosti a i vremena", naglasio je tužilac Radisavljević.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...