DAČIĆ U OBRENOVCU: U Termoelektrani uništeno 1.740 kilograma narkotika!
Foto: Tanjug

Akcija MUP

DAČIĆ U OBRENOVCU: U Termoelektrani uništeno 1.740 kilograma narkotika!

Crna Hronika -
To je naš cilj - da uništimo drogu da ne truje našu decu. Ovo nije samo u fizičkom smislu uništavanje droge, nego je i simbolično zadat završni udarac - otkrivanje počinalaca, hapšenje, zaplena, pravosnažna presuda i uništavanje droge", rekao je premijer Ivica Dačić
1 / 7 Foto: Tanjug

OBRENOVAC - U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu danas je uništeno 1.740 kilograma droge, zaplenjene na teritoriji policijske uprave Kragujevac, čija je vrednost na ilegalnom tržištu narkotika veća od 15 miliona evra.

"To je naš cilj - da uništimo drogu da ne truje našu decu. Ovo nije samo u fizičkom smislu uništavanje droge, nego je i simbolično zadat završni udarac - otkrivanje počinalaca, hapšenje, zaplena, pravosnažna presuda i uništavanje droge", rekao je novinarima premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

On je nakon spaljivanja droge naveo da se u depoima policije čuva još 11 tona droge i istakao da je dašnjim uništavanjem narkotika počelo sistemsko rešavanje tog velikog problema.

U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu danas je oko 14.20 sati počelo je spaljivanje zaplenjenih narkotika.

Akciji uništavanja droge i drugih psihoaktivnih supstanci prisustvuje i premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Droga se spaljuje u specijalnim kotlovima termoelektrane, a Dačić će docnije, kako je najavljeno, saopštiti više detalja o količinama i vrsti narkotika koji se uništavaju.

Biće uništena "zaplenjena opojna droga i druge psihoaktivne supstance koje su oduzete od strane nadležnih", navodi se u saopštenju.

Državni sekretar MUP Vladimir Božović izjavio je da će biti preduzete sve neophodne bezbednosne mere za transport i uništavanje narkotika.

On je dodao i da su te mere predviđene operativnim planom za uništavanje droge, dodavši da će na licu mesta biti saopšteno koje količine narkotika će biti uništene.

U magacinima Ministarstva unutrašnjih poslova čuva se oko 13 tona zaplenjenih narkotika, izjavio je u novembru Božović, založivši se za što hitnije rešavanje tog problema.

MUP je potom saopštio da će pripremiti operativni plan za uništavanje droge uz prateću kontrolu u svim fazama procesa, što će biti učinjeno na transparentan način.

http://www.youtube.com/watch?v=rR7sOCy-nkI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track