BIZARNO: Grobari 20 godina sa mrtvaca skidali zlato, pare trošili na pivo i ćevape!

Skandal u Osjeku

BIZARNO: Grobari 20 godina sa mrtvaca skidali zlato, pare trošili na pivo i ćevape!

Crna Hronika -
Novac koji su dobili prodajom nakita trošili su na cigarete, pivo, ćevape, a neretko su sa njime završavali i u kladionicama a sve je to trajalo da policija nije dobila dojavu od zlatara kada je jedan grobar u zlataru došao u radnoj odeći

OSIJEK – Punih 20 godina grobari i nosači osječkog pogrebnog preduzeća krali su zlato,nakit i druge predmete sa pokojnika. Njih 14 starih između 27 i 60 godina tereti se za tešku krađu, a jedna devojka (26) za prikrivanje krivičnog dela, kao i prodaju zlata u prodavnicama za otkup zlatnog nakita.

Naime optuženi grobari po osječkim grobljima operisali su od januara 1993 do početka februara ove godine i sa mrtvaca krali lančiće, narukvice, zlatne zube koje su uzimali za sebe prilikom kopanja i zatrpavanja grobova i prebacivanja posmrtnih ostataka.

- Nismo išli u zlatare zajedno nego pojedinačno, a novac bi smo delili, izjavili su neki od uhapšenih grobara I dodali da zube nisu vadili sa tek pokopanih osoba, nego bi se uzeli nakon prekopavanja grobnica davno preminulih osoba.

Sa druge strane, nosači su koristili trenutak pre samog zatvaranja sanduka, kada bi porodica i rodbina pokojnika napustili mrtvačnicu. Tada bi sa pokojnika uzeli ako je bilo kakvoga nakita. Novac koji su dobili prodajom nakita trošili su na cigarete, pivo, ćevape, bonove za mobilne, a neretko su sa njime završavali i u kladionicama.I ko zna do kada bi sve to trajalo da policija nije dobila dojavu od zlatara i to navodno kada je jedan grobar u zlataru došao u radnoj odeći s natpisom „Ukop.“

Tada je krenula višemesečna istraga koja je rezultirala hapšenjima, posle kojih su svi osumnjičeni dobili otkaze u ovoj gradskoj kompaniji.

Ipak, sedmorica otpuštenih radnika pokrenuli su radne sporove protiv kompanije na Opštinskom sudu, smatrajući da su im otkazi dodeljeni nezakonito. Do sada su nepravosnažno okončana dva spora, pri čemu je u jednom slučaju Sud odbio tužbu, a u drugom otkaz proglasio nezakonitim, uz obrazloženje da pritvor u kome se radnik nalazio, nije poremetio rad preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track