REŠENA MISTERIJA: Vlasnica azila smrtonosnom injekcijom ubila 44 psa!

Užas u Zagrebu

REŠENA MISTERIJA: Vlasnica azila smrtonosnom injekcijom ubila 44 psa!

Crna Hronika -
Kao motiv zločina vlasnica navela je nedostatak novca, zbog čega nije imala drugog izlaza. Policija joj je u trag ušla sledeći podatke o vlasništvu azila i objekta u kojem su ubijeni psi pronađeni

ZAGREB - Vlasnica azila ubila je smrtonosnom injekcijom 44 psa čija su tela pronađena u prihvatilištu za životinje u Novom Zagrebu.

Ona je uz krivičnu prijavu privedena, a pored nje, za isto krivično delo prijavljen je i muškarac koji je osumnjičenoj nabavio sredstvo za eutanaziju, saznaje Hina u policiji.

"Osumnjičena je nabavila medicinski pribor i 6. decembra intravenozno psima ubrizgala sredstvo za eutanaziju, posle čega su svi (njih 44) uginuli", navodi se u službenom izveštaju.

Nezvanično se saznaje da je 61-godišnja Brankica Crosetti policiji priznala zločin i otkrila da joj je otrov nabavio 37-godišnji Dalibor Barić.

Navodno je psima, među kojima je bilo najviše mešanaca, samaubrizgala otrov.

Prema pisanju medija, kao motiv zločina navela je nedostatak novca, zbog čega nije imala drugog izlaza.

Policija joj je u trag ušla sledeći podatke o vlasništvu azila i objekta u kojem su ubijeni psi pronađeni.

Aktivisti za zaštitu životinja ranije su upozorili da takav slučaj dosad nije zabeležen u Hrvatskoj, u kojoj su, kako ističu, propisane kazne za mučenje ili ubijanje životinja nedovoljne.

Za ubistvo ili mučenje životinja Krivični zakon predviđa najvišegodinu dana zatvora, a Zakon o zaštiti životinja kaznu do 15.000 kuna (oko 2000 evra).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track