SPEKTAKULARNA AKCIJA: Policija u Novom Sadu privela osumnjičene za 15 pljački
Foto: Slađana Stojanović

Lisice za razbojnike

SPEKTAKULARNA AKCIJA: Policija u Novom Sadu privela osumnjičene za 15 pljački

Crna Hronika -
Kod Veljka V. (26) iz Šapca, i mladića čije ime nije saopšteno, pronađena su dva pištolja sa metkom u cevi i izuzetno velika količina zlatnog i srebrnog nakita, koji najverovatnije potiče iz zlatare u Šapcu koja je opljačkana nekoliko sati ranije

NOVI SAD - Veljko V. (26) iz Šapca, zajedno sa još jednim mladićem, čiji se identitet za sada ne saopštava, uhapšen je danas oko 17 časova, na Mostu slobode, na ulasku u Novi Sad, zbog serije od preko petnaest razbojništava.

Priilikom, spektakualnog hapšenja od strane inspektora novosadske kriminalističke policije i pripadnika novosadskog odreda Žandarmerije, na očigled mnogobrojnih prolaznika koji su se našli tu, osumnjičeni su bukvalno iščupani iz vozila „lada“, novosadskih tablica.

Tom prilikom kod njih su pronađena dva pištolja sa metkom u cevi i izuzetno velika količina zlatnog i srebrnog nakita. Naknadnim pretresom iznajmljenog stana, kod Veljka V. pronađene su tri bombe i još dva pištlja, oba s metkom u cevi.

Kako nezvanično saznajemo, dragoceni nakit potiče iz današnjeg razbojništva koje se oko podneva desilo u Šapcu u zlatari, gde je uhapšeni upao, primorao radnicu da legne na pod i tom prilikom otuđio vrednosti zlata i srebra,od preko 300.000 dinara.

Ovo hapšenje je rezultat višemesečnog operativnog rada novosadske kriminalističke policije, a ovim hapšenjem rasvetljena je serija teških razbojništava u Novom Sadu, na području Šapca i drugim mestima.

- Hapšenjem Veljka V.,rasvetljeno je 15 teških razbojništava. Između ostalih razbojništvo u Mega marketu „Roda“ u Zemunu pre dve godine, kada je Veljko pucao iz pištolja, ali na sreću nikoga nije pogodio. On je takođe u tri navrata izvršio razbojništvbo u Mega marketu „Roda“ u Novom Sadu, u protekle dve godine, a zadnji put u septembru, kada je odneo veliku sumu novca i ispalio u radnji prepunoj mušterija jedan metak koji je pogodio raf na kojem se nalaze cigarete – kaže izvor Kurira, dodajuči da je između ostalog, rasvetljeno razbojništvo današnje u zlatari, jučerašnji pokušaj razbjništva zlatare u Šapcu, više razbojništava zlatara u Novom Sadu.

Kako nezvanično saznajemo, Veljko se sumnjiči i za neka teška razbojništava u zemljama u okruženju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track