UBIO IZ OSVETE: Aleksandru Simoviću 20 godina za ubistvo svedoka saradnika

Specijalni sud u Beogradu

UBIO IZ OSVETE: Aleksandru Simoviću 20 godina za ubistvo svedoka saradnika

Crna Hronika -
Predsednik sudskog veća Velimir Lazović rekao je da je Simović ubistvo izvršio iz bezobzirne osvete jer je Vukojević prihvatio da svedoči protiv pripadnika "zemunskog klana", i iz koristoljublja jer je Simović nameravao da prisvoji deo Vukojevićevog novca

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu je danas osudio pripadnika kriminalnog "zemunskog klana" Aleksandra Simovića na 20 godina zatvora zbog ubistva svedoka-saradnika Zorana Vukojevića - Vuka, 2006. godine.

Predsednik sudskog veća Velimir Lazović rekao je da je Simović ubistvo izvršio iz bezobzirne osvete jer je Vukojević prihvatio da svedoči protiv pripadnika "zemunskog klana", i iz koristoljublja jer je Simović nameravao da prisvoji deo Vukojevićevog novca.

Simoviću je izrečena i kazna od još dve godine zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja, ali je sud izrekao jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora.

Vukojević je bio "šef obezbeđenja" vođe "zemunskog klana" Dušana Spasojevića, a posle ubistva premijera Zorana Đinđića pristao je da sarađuje s tužilaštvom i dobio status svedoka-saradnika na suđenjima za ubistvo premijera i protiv "zemunskog klana".

Kako je sud utvrdio, Simović, Zoran Pović - Pova i više nepoznatih osoba su 3. juna 2006. godine sačekali Vukojevića ispred kuće u Zemunu, savladali ga, ubacili u kola, a na autoputu Beograd-Šid, Simović ga je tupim predmetom više puta udario u glavu, pucao u njega, a potom njegovo telo zapalio.

"Nesporna je činjenica da je SImović bio na licu mesta i učestvovao u događaju", rekao je sudija Lazović i dodao da je Simovićeva DNK nađena na lisicama kojim je bio vezan Vukojević.

Prilikom otmice i komešanja u automobilu Pović je ranjen i potom je umro u Urgentnom centru. Aleksandar Simović, brat Miloša Simovića, takođe pripadnika "zemunskog klana", izdržava višegodišnje zatvorske kazne u zatvoru "Zabela" zbog najtežih krivičnih dela.

http://www.youtube.com/watch?v=NRm08yUM2JY
http://www.youtube.com/watch?v=lvJW5W6ZyPM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track