EKSPLOZIJA NA VOJNOM POLIGONU: Raskomadanog brata ostavio, a policajcima prijavio da je nestao!

Otkrivamo: Šta se desilo u Miokovcima

EKSPLOZIJA NA VOJNOM POLIGONU: Raskomadanog brata ostavio, a policajcima prijavio da je nestao!

Crna Hronika -
Jovica Krdžić, koji je preživeo eksploziju u kojoj mu je poginuo brat Desimir i rođak Mladen, tek sutradan otišao u policiju

ČAČAK - Kobna krađa!Braća od stričeva Mladen (22) i Desimir Krdžić (23) iz Gornje Gorevnice poginuli su u eksploziji municije na poligonu „Slobode“ u Miokovcima, utvrdila je čačanska policija. Nesrećni mladići u krađu sekundarnih sirovina krenuli su sa Desimirovim rođenim bratom Jovicom i prijateljem Momčilom iz susednog sela Trbušani, koji su nepovređeni pobegli posle eksplozije. Iako je znao da je Desimir raskomadan posle detonacije, Jovica je tek sutra ujutru otišao u policiju, prijavivši da mu je rođeni brat nestao!Braća Krdžić su, inače, još odranije poznata policiji po brojnim krivičnim delima, između ostalih i po krađama.U panici zaboravili kola- Četvorica mladića su u nedelju krenula u krađu „zastavom 128“, koju su ostavili na putu kroz šumu, nekoliko stotina metara od poligona. Preskočili su ogradu poligona i počeli da kupe čaure artiljerijske municije, koje se prodaju kao sekundarne sirovine - objašnjava naš izvor iz istrage.Desimir i Mladen su u jednom trenutku prišli grudobranu, gde je stajala neeksplodirana municija odložena za uništenje.- Počeli su da preturaju po njoj i da je odvajaju. Tada je došlo do eksplozije, a Jovica i Momčilo su preživeli jer su bili s druge strane grudobrana. Eksplozija je bila toliko jaka da su delovi tela nastradalih mladića nađeni na desetine metara od mesta tragedije - rekao je naš sagovornik.Preživeli mladići su se u panici dali u bekstvo, zaboravivši na automobil kojim su krenuli u pljačku. Tek ujutru Jovica je otišao u policiju i prijavio nestanak brata, ali nije pomenuo ništa u vezi sa eksplozijom, iako je znao da mu je brat ostao raskomadan na poligonu. Policiji je njegova priča bila sumnjiva, pa je Krdžić pod pritiskom ispričao šta se zaista dogodilo.Mladen i Desimir živeli su u istom selu, a kuće su im udaljene svega nekoliko desetina metara. Međutim, članovi njihovih porodica juče nisu hteli da govore o nesreći. Ni komšije nisu bile raspoložene za priču.Očevi rade u Rusiji- Znajući Desimira i njegovog starijeg brata Jovicu, ovo što se dogodilo nije iznenađenje. U komšiluku gotovo i da nema nikoga s kim su bili u dobrim odnosima. Međutim, Mladenova pogibija je za sve nas iznenađenje jer je bio momak za primer. Ne znamo što je s njima išao u krađu - pričaju komšije. Datum sahrane dvojice rođaka biće naknadno saopšten jer njihovi očevi nisu u Srbiji. Mladenovog oca Mišu i Desimirovog Raška vest o tragediji zatekla je u Rusiji, gde rade na građevini.

Tragedija... Poligon u Miokovcima gde se dogodila nesreća
Tragedija... Poligon u Miokovcima gde se dogodila nesreća

SaslušanjePRIVEDENI, PA PUŠTENIJovica i Momčilo privedeni su juče radi davanja izjave u Osnovnom javnom tužilaštvu u Čačku, ali su odmah nakon toga pušteni. Njima će se na teret staviti pokušaj krađe, a kao olakšavajuća okolnost uzeće se u obzir činjenica da je Jovici Krdžiću stradao član porodice.

Debeo dosijePROVALJIVALI U KUĆEKako Kurir nezvanično saznaje, ova grupa, bez Mladena Krdžića, sumnjiči se za provale u kuće, podrume i štale, odakle su krali bakar, mesing i druge predmete koji se mogu prodati kao sekundarne sirovine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track