ŽANDARM UBICA: Pijani se tukli celu noć, žrtva ubijena zverskim udarcima

Pozadina zločina u kojem je učestvovao Dalibor Tomašević iz Užica

ŽANDARM UBICA: Pijani se tukli celu noć, žrtva ubijena zverskim udarcima

Crna Hronika -
Klupko se odmotava: Boban Dumbelović ubijen u tuči u kojoj je svako svakoga tukao. Pored žandarma Dalibora Tomaševića, kao saučesnik uhapšen i G. Ž.

UŽICE - Alkohol uzrok!Užička policija uhapsila je G. Ž. (43), vlasnika stana u kojem je nasmrt pretučen Boban Dumbelović (42). Za njegovo ubistvo osumnjičen je Dalibor Tomašević (29), suspendovani pripadnik kraljevačkog odreda Žandarmerije, dok je G. Ž. određen pritvor do 48 sati zbog sumnje da je saučesnik u zločinu.Krvava oklagijaKako saznajemo, nesrećni Dumbelović imao je povrede i krvave podlive po glavi, leđima, rebrima...- Obdukcija je pokazala da je smrt bila nasilna i da je nastupila usled prestanka moždanih funkcija od udarca tupim predmetom i pesnicom - saopštila je užička policija.Dosadašnja saznanja u istrazi upućuju na zaključak da kobne noći u stanu u užičkom naselju Pora Dumbelovića nije tukao samo suspendovani žandarm, već i G. Ž. U stanu je nađena i oklagija s tragovima krvi.- Ne zna se povod za sukob, najverovatnije su se udarali jer su bili mnogo pijani! Tukli su se više puta, pravili pauze, pa se ponovo tukli, bukvalno svako protiv svakoga! Povrede ima i osumnjičeni žandarm. Tokom noći izlazili su iz stana, pa se vraćali - objašnjava izvor Kurira iz istrage.Iz stana su pred zoru izašli Tomašević i Dumbelović, a G. Ž. je ostao unutra.- Nekoliko sati kasnije jedan od komšija našao je krvavog Dumbelovića na stepeništu ispred stana. Pozvonio je kod G. Ž., pa ga je ovaj uneo unutra i stavio da spava... Tokom popodneva iz stana je pozvana Hitna pomoć, a kad su lekari došli, utvrdili su da je Dumbelović mrtav - priča naš sagovornik.Kako saznajemo, Tomašević je na prvom saslušanju pred istražnim organima bio veoma konfuzan.- Često je menjao priču. Govorio je kako je ulazio u stan, izlazio, pa se opet vraćao - kaže naš izvor iz istrage.Osumnjičeni G. Ž. je, kako pričaju u Užicu, bio osuđen za ubistvo jednog srpskog državljanina u Francuskoj i u zatvoru je bio više godina.Zakazali psiholoziVeljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, kaže da je slučaj u Užicu jasan pokazatelj da se stanje u Žandarmeriji nije popravilo.- Problemi iz prethodnog perioda nisu rešavani adekvatno. Služba za psihološku prevenciju morala bi efikasnije da radi svoj posao i da više razmišlja o psihološkom stanju policajaca - rekao je Mijailović.

Ogrezli u kriminal... Pripadnici Žandarmerije primani su bez ikakvog kriterijuma
Ogrezli u kriminal... Pripadnici Žandarmerije primani su bez ikakvog kriterijuma

Božović: Neće svako moći u ŽandarmerijuMilenko Božović, komandant Žandarmerije, nakon dolaska na čelo te jedinice pokrenuo je niz promena kako bi poboljšao stanje koje je zatekao. Tako će se, kako saznaje Kurir, na njegovu inicijativu u Zakon o policiji uneti izmene i dopune koje se, pre svega, odnose na selekciju pripadnika.- Predložio sam donošenje podzakonskog akta koji će se zvati pravilnik o prijemu i uslovima sticanja i gubitka statusa policijskog službenika Žandarmerije. Njime su precizno određeni kriterijumi za ulazak i ostanak u ovoj jedinici. Napominjem da od mog dolaska na čelo jedinice nije bilo prijema novih kandidata u Žandarmeriju - kaže Božović.On kaže da će od 1. januara važiti nov način prijema.- Ključno će biti psihološko testiranje, kojim će se utvrditi karakteristike ličnosti i nivo sposobnosti kandidata- kaže Božović za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja