SREMSKA MITROVICA: Policija zaplenila 5,6 kilograma droge, uhapšeno osmoro!
Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija

Akcija Grom 1

SREMSKA MITROVICA: Policija zaplenila 5,6 kilograma droge, uhapšeno osmoro!

Crna Hronika -
Za sedam osoba je, po ovlašćenju tužilaštava, određeno zadržavanje do 48 časova, dok je jedna osoba po naredbi suda, upućena na izdržavanje zatvorske kazne, izjavili su u policiji

BEOGRAD - U okviru akcije "Grom 1" pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici jutros su u saradnji sa Višim i Osnovnim javnim tužilaštvom pretresli 49 lokacija, pronašli 5.611,48 grama droge i priveli osam osoba.

Za sedam osoba je, po ovlašćenju tužilaštava, određeno zadržavanje do 48 časova, dok je jedna osoba po naredbi suda, upućena na izdržavanje zatvorske kazne, saopštila je Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici.

Nađeno je 5.540,48 grama marihuane, 33,5 grama heroina, 37,5 grama spida, 86 semenki marihuane, 110 tableta sa liste opojnih droga, 24 tablete bromazepama i 980 grama nepoznate praškaste supstance koja će biti upućena na veštačenje.

Osim droge, policija je pronašla i oduzela 73.250 evra, 51.000 dinara, 350 dolara i 930 švajcarskih franaka, tri putnička automobila, jedan revolver, četiri puške i 209 metaka različitog kalibra, u ilegalnom posedu.

Oduzeta je i drobilica za marihuanu, dve digitalne vagice za razmeravanje droge, dva mobilna telefona, pet palica, jedna mačeta, 750 petardi i 16 kilograma rezanog duvana.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zelenaštvo, svi osumnjičeni biće u zakonskom roku dovedeni na saslušanje u nadležna tužilaštva.

U saopštenju se navodi da će u redovnom postupku nadležnim tužilaštvima biti podneto devet krivičnih prijava protiv devet osoba, za krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i nedozvoljenu trgovinu.

U jutrošnjoj akciji razbijanja narko-grupa u celoj Srbiji, policija je pretresla više od 1.000 objekata.Privedeni su veliki dileri droge u Beogradu, ali i ljudi koji se bave drugim krivičnim delima kojima se ugrozavaju lična i imovinska bezbednost građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja