SAČEKUŠA U NIKŠIĆU: Novinarka brutalno pretučena bejzbolkom!

Završila sa 15 kopči na glavi

SAČEKUŠA U NIKŠIĆU: Novinarka brutalno pretučena bejzbolkom!

Crna Hronika -
Nepoznati napadač je na Nikčevićevu nasrnulo sa leđa, uhvativši je za rame i okrenuvši je ka sebi, nakon čega je počelo da je udara palicom po glavi

PODGORICA - Novinarka „Dana” Lidija Nikčević brutalno je pretučena ispred dopisništva u Nikšiću. Maskirani napadač je napao Nikčevićevu u petak uveče oko 19 časova, u Ulici Serdara Jola Piletića, u blizini hotela „Onogošt”, u zgradi „Miljanića”, nanevši joj više težih povreda.

Nepoznati napadač je na Nikčevićevu nasrnulo sa leđa, uhvativši je za rame i okrenuvši je ka sebi, nakon čega je počelo da je udara palicom po glavi.

Nikčevićeva je pružala otpor, zbog čega je zaradila i povrede ruke, a napadač je pobegao nakon što su na ulicu izašle komšije iz obližnjeg frizerskog salona koje su čule njene pozive u pomoć. Inspektori su na licu mesta isključili mogućnost razbojništva.

Nikčevićeva je smeštena u bolnicu sa više kopči na glavi. U bolnici su sa njom bili njen otac, brat, zamenik glavnog urednika „Dana” Nikola Marković i kolege iz drugih redakcija.

Nikčevićeva je kazala da je oko 19 časova izašla iz kancelarije i krenula ka svom vozilu. Po silasku niza stepenište zgrade, napadač ju je s leđa povukao za rame.

– Od siline povlačenja sam se okrenula i videla da je zamahnuo desnom rukom u kojoj je držao palicu, kojom me je udario po levoj strani glave. Instiktivno sam podigla levu ruku, ali je onda usledio još jedan udarac po glavi. Zatim me je povukao, a treći udarac je bio po desnoj strani glave. Na sebi je imao crno odelo i fantomku koja mu je prekrivala celo lice, samo sam nazirala oči. Visok je oko 185 centimetara – ispričala je Nikčevićeva u bolnici.

Dugogodišnja novinarka „Dana” smatra da njena torba i ono što je imala u njoj sigurno nisu uzrok napada.

– Pljačka sigurno nije motiv jer me neko zbog toga ne bi tako manijački udarao po glavi, gde sada imam 15 kopči. Ovo je još jedan udar na slobodnu reč i slobodno novinarstvo u Crnoj Gori. Pitanje je samo ko će biti sledeći od mojih kolega. Ovo me neće obeshrabriti, pisaću kao što sam i do sada. Mogu oni udarati batinama, ali to neće zaustaviti ni „Dan” ni mene da udaramo perom – kazala je ona i dodala da je neizmjerno zahvalna doktorima Miću Raduloviću i njegovoj supruzi Zorici, koji su je povezli do bolnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track