ŽIVOTNO UGROŽEN: Poznaniku metak u oko zbog šunke!

U Novom Sadu teško ranjen mladić

ŽIVOTNO UGROŽEN: Poznaniku metak u oko zbog šunke!

Crna Hronika -
Danila L. (27) iz čista mira pogodio Ratko C. (64) dok su, sa još dvoje Danilovih prijatelja, jeli i pili u Ratkovoj porodičnoj kući

NOVI SAD - Pili satima pre tragedije!Danilo L. (27) iz Novog Sada teško je ranjen nakon što je u njega Ratko C. (64) ispalio hitac u oko! Do pucnjave je došlo juče oko 5.30 sati u Ratkovoj kući u Novom Sadu, u čijem je sklopu i kamenorezačka radnja, koju je on dao u zakup.Pili na Tvrđavi- Ratko je bio u kafani na Petrovaradinskoj tvrđavi i tamo je upoznao Danila, koji je bio u društvu jednog prijatelja i dve devojke. Započeli su priču, a onda je Ratko prešao za njihov sto i nastavili su zajedno da piju - kazao je izvor Kurira blizak istrazi.U toku priče neko od prisutnih je pomenuo da mu se jede šunka!- Ratko se pohvalio da ima šunke kod kuće i predložio da, ako žele, idu do njega da se zajedno počaste. Pristali su svi osim jedne devojke, koja je odlučila da ode kući. Kada su stigli, Ratko je izneo šunku, nakon čega su nastavili da konzumiraju alkohol - dodaje naš izvor.U tom trenutku ništa nije ukazivalo na moguću tragediju.- Nikakve svađe među njima nije bilo, nikakve rasprave, ništa. Međutim, svi su već bili dobrano pijani. U jednom momentu Ratko je ustao i otišao u drugu sobu, a zatim se vratio s pištoljem u ruci i pucao Danilu direktno u glavu - kazao je izvor Kurira.U stanu je nastao opšti metež, a Ratko je bacio pištolj.Trčao do groblja- Danilov drug je odmah zgrabio oružje i otrčao do radnika obezbeđenja „Lisja“, budući da se preko puta kuće u kojoj se dogodio incident nalazi groblje. Kada je utrčao kod obezbeđenja, mladić je samo vrisnuo da odmah zovu policiju. Tu je i sačekao patrolu, a onda zajedno s njima otišao u Ratkovu kuću. Osumnjičeni je bio u kući i mirno sačekao dolazak policajaca, koji su u prvom trenutku pomislili da je Danilo mrtav. Međutim, tad su videli da daje znake života, pa je brzo stigla hitna pomoć i Danilo L. je prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

Urgentni centarLEKARI SE BORE ZA DANILOV ŽIVOTU Urgentnom centru KC Vojvodine potvrdili su da je Danilo L. zadobio teške povrede.- Mladić je zadobio teške povrede i lekari se i dalje bore za njegov život. Pacijent je na intenzivnoj nezi i pod stalnim nadzorom lekara, ali je u jako teškom stanju i nezahvalno bi bilo prognozirati ishod lečenja - rečeno nam je u Urgentnom centru.

SaslušanjeRATKO ĆUTI U POLICIJIOsumnjičeni Ratko C., kako saznajemo nezvanično, u policiji se brani ćutanjem. Na pitanje zašto je pucao u Danila samo je odgovorio: „Nemam pojma“! Njemu je određeno policijsko zadržavanje, dok su devojka i mladić, koji su bili svedoci događaja, nakon datih izjava pušteni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track