Najnovije vesti

TRAGEDIJA U JAGODINI: Betonski stub ubio građevinca
Foto: Zorana Jevtić

Nastradao radnik

TRAGEDIJA U JAGODINI: Betonski stub ubio građevinca

Crna Hronika
Radnik je preminuo na listu mesta, a nesreća se dogodila oko 11.45 sati, saopšteno je iz policije

JAGODINA - Na gradilištu Fabrike ruske Kompanije "Nort karton", u Indusutrijskoj zoni Panjevački rit u Jagodini, danas je poginuo radnik Lakatoš Jožef (59) iz Kanjiže, izjavio je inspektor rada Novica Miljković, koji je obišao mesto nesreće.

U interesu istrage Miljković nije želeo da kaže druge detalje, uz obrazloženje da je "rano da se nešto drugo kaže".

Nešto ranije danas u MUP je rečeno da se nesreća dogodila oko 11.45 i da je radnik pogunuo kada se na njega srušio betonski stub, prilikom izvođenja radova.

Sudski veštak za bezbednost na radu Zoran Božinovski je izjavio da je na mesto pogibije "pozvan od strane javnog tužioca da dođe na uviđaj povodom smrtne povrede na gradilištu "Nort karton"".

"Došao sam kasno. Video sam samo mesto pogibije nakon događaja, ništa više. Poginuli je već bio odvežen, pre nego što sam došao", kazao je Božinovski.

Mesto događaja je posetio i javni tužilac osnovnog suda Mišo Jovanović.

Radovi na gradilišti su prekinuti i nema radnika, osim obezbeđenja.Izgradnja Fabrike "Nort karton" za proizvodnju talasastog kartona i kartonske ambalaže, površine 15.000 kvadratnih metara, počela je 1. juna.Glavni izvođač radova je "Visokogradnja" iz Beograda, a Lakatoš je radio u firmi iz Kanjiže koja je bila podizvođač radova.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...