RASKOMADAN NA PRUZI: Grčevito se držao za voz, ali su mu ruke iskliznule iz rukavica!
Foto: Kurir štampano

Poginuo Nišlija

RASKOMADAN NA PRUZI: Grčevito se držao za voz, ali su mu ruke iskliznule iz rukavica!

Crna Hronika -
Slobodan Tomović (67) uspeo u prvom trenutku da se uhvati za branik voza, grčevito je pokušao rukama da se zadrži ispod prednjeg dela lokomotive, ali nije uspeo

NIŠ - Nije primetio voz.Slobodan Tomović (67) iz Niša, bivši službenik gradske Direkcije za izgradnju, poginuo je u nedelju rano ujutru, kad ga je, nedaleko od kuće u kojoj je živeo, pregazio voz. Nesrećni čovek bio je živ u trenutku kad ga je kompozicija udarila, grčevito je pokušao rukama da se zadrži ispod prednjeg dela lokomotive, ali nije uspeo.Tragedija se dogodila u 6.20 sati na pruzi Niš - Dimitrovgrad.- Tomović se vraćao iz grada. Bio je blizu zgrade u kojoj je stanovao kad je, kako bi skratio put, pokušao da pređe kolosek. Kasno je primetio voz, ali se do poslednjeg trenutka borio da sačuva živu glavu - kaže izvor Kurira iz istrage.Kako se pretpostavlja, Tomović je najpre pokušao dijagonalno da pretrči ispred voza, a kad ga je lokomotiva udarila, očajnički je pokušavao da se uhvati za creva za vazduh na prednjem delu lokomotive i tako se zadrži u vazduhu.- Uhvatio se za isturene delove na lokomotivi, a nosio je kožne rukavice. Međutim, ruke su mu iskliznule iz rukavica i upao je između točkova na kolosek, gde se zakačio za donje spojeve, dok su mu rukavice ostale na braniku. Pao je ispod lokomotive, jedna nogavica mu se zakačila na donje postrojenje, pa ga je voz vukao više od pedeset metara. Nažalost, zadobio je smrtonosne povrede na glavi i više preloma po telu - kaže naš sagovornik.Mašinovođa je, čim je video pešaka, zatrubio i zakočio.- Video sam čoveka na nekoliko metara ispred voza, s desne strane lokomotive, kad je iznenada krenuo dijagonalno da pretrčava. Kočio sam, ali je bio previše blizu da bi se voz zaustavio pre udarca. Čovek je ubrzo nestao ispod voza - rekao je mašinovođa.

(D. I.)

Bio umoranVRAĆAO SE SA SLAVLJA?Pored nešto novca i ličnih dokumenata, kod nastradalog je pronađena i mala lenta kojom se kite gosti na slavlju. Zbog toga se pretpostavlja da se Slobodan Tomović u zoru vraćao s neke proslave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track