Uhvaćeno 10 pijanih žena!
Foto: Dragan Kadić

Akcija u Novom Sadu

Uhvaćeno 10 pijanih žena!

Crna Hronika -
Saobraćajna policija kontrolisala vozače na pet punktova u gradu

NOVI SAD - Stop!- Jao, koliko policije! Ovo je racija! Ne izlazite dok se ne otreznite - vikala je kroz prozor jednog kafića devojka, koja je, očigledno, previše popila, dok je posmatrala policajce koji su u desetak automobila zaustavljali sva vozila i proveravali vozače u Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Sadu.Akcija je sprovedena u noći između subote i nedelje na pet punktova, a pored službenika Uprave saobraćajne policije, u njoj je učestvovalo i 20 operativaca Uprave kriminalističke policije PU Novi Sad i PU Beograd. Rezultati su bili više nego zanimljivi, s obzirom na to da je za volanom otkriveno deset žena pod dejstvom alkohola.Najviše 1,51 promil- Otkriveno je ukupno 90 vozača pod dejstvom alkohola. Njih 14 imalo je preko 1,2 promila alkohola, zbog čega su zadržani na trežnjenju u pritvoru. Najveću količinu imao je vozač sa 1,51 promil. Inače, svi sa preko 0,50 promila isključeni su iz saobraćaja - kaže general Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije MUP Srbije.Novosađani i njihovi gosti nisu se bunili kada su ih patrole zaustavljale. Bez problema su priznavali da su pili alkohol, ali odmah potom molili su policajce da ih puste bez kazne. Pojedini su čak otišli bogatiji i za po neki ljubavni savet.Pustite me zbog devojke- Pio sam, priznajem! Ali molim vas, pustite me što pre, ostaviće me devojka. Čeka me u kafiću, a već sam dovoljno zakasnio - molio je jedan mladić policajca, na šta mu je ovaj odgovorio:- Ako te voli, neće te ostaviti. Reci joj da si kasnio zbog više sile. I nemoj više da sedaš za volan ako si pio - uzvratio je policajac s osmehom, a zatim ga kaznio. Mladi vozač je i sam počeo da se smeje. Isti izgovor probalo je da iskoristi još nekoliko mladića, dok su devojke i žene uglavnom pokušavale da se izvuku na šarm.(NA. S.)

Nije pioZaustavljen i BekvalacJedan od vozača koje je policija zaustavila bio je Dragoljub Bekvalac, otac pevačice Nataše Bekvalac. On je na pitanje da li je pio odgovorio odrično, što je ubrzo pokazao i alko-test.

Dragiša Simić:Vozači, ne sedajte za volan pijani!

- Ovo je bio nastavak akcije koju smo već najavljivali. Bila je koordinirana sa Upravom kriminalističke policije i takve akcije ćemo nastaviti i ubuduće. Koristim i ovu priliku da apelujem na vozače da shvate da vožnja pod dejstvom alkohola ugrožava i njihove, kao i živote svih ostalih učesnika u saobraćaju. Takođe molim građane da saobraćajnoj policiji prijave svakog ko proba da vozi pod dejstvom alkohola i tako pomognu bezbednosti saobraćaja - rekao je general Simić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja