Najnovije vesti

ZAGREB: Perkovićev advokat podeno žalbu na izručenje!
Foto: Beta Ap

Polsednji dan prava na žalbu

ZAGREB: Perkovićev advokat podeno žalbu na izručenje!

Crna Hronika
14:28h
Nobilo je žalbu podneo poslednjeg dana žalbenog roka i tvrdi da to nije stvar odugovlačenja već da je želeo da je dobro i na miru pripremi

ZAGREB  - Advokat Josipa Perkovića, nekadašnjeg funkcionera Udbe, Anto Nobilo predao je danas žalbu višem sudu na odluku Županijskog suda u Zagrebu o izručenju njegovog branjenika Nemačkoj zbog ubistva emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine.

Nobilo je žalbu podneo poslednjeg dana žalbenog roka i tvrdi da to nije stvar odugovlačenja već da je želeo da je dobro i na miru pripremi.

Nobilo je rekao da u ovom slučaju odluku velikogoričkog suda, prema kojoj ne postoje uslovi za izručenje Perkovićevog nekada nadređenog Zdravka Mustaća, neće koristiti kao argument.

“Argumenti su isti kao i u žalbi Županijskom sudu - tvrdimo da se zabranjuje izručenje jer je u Hrvatskoj nastupila zastarelost, ponavljamo da je Državno tužilaštvo dva puta odbacilo krivičnu prijavu protiv Perkovića te da on u Nemačkoj ne bi imao pravedno suđenje", rekao je Nobilo.

Perković je uhapšen 1. januara, neposredno nakon što je na snagu stupio evropski nalog za hapšenje, a po poternici Nemačke.

Perković je dva dana kasnije pušten iz pritvora i uz posebne mere upozorenja očekuje pravosudnu odluku.Ukoliko Vrhovni sud Hrvatske potvrdi odluku Županijskog suda, Nobilo je najavio žalbu Ustavnom sudu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...