PREŠEVO: U vozu Beograd-Skoplje otkriveno 15 kilograma duvana!
Foto: Carina

Spakovali u najlon kese

PREŠEVO: U vozu Beograd-Skoplje otkriveno 15 kilograma duvana!

Crna Hronika -
Duvan je otkriven detaljnom kontrolom voza, u krovnoj konstrukciji iznad prostora toaleta i u jednom od vagona

BEOGRAD - Carinici su na Terminalu Preševo, kontrolom voza koji saobraća na relaciji Skoplje - Beograd sprečili pokušaj krijumčarenja 15 kilograma rezanog duvana.

Petnaest kesa u koje je bio upakovan duvan pronađene su juče u zidu u kabini toaleta i u prvom kupeu u naslonu iza sedišta, saopštila je danas Uprava carina.

Dva dana ranije, 10. januara, na istom graničnom prelazu, kontrolom voza koji saobraća na relaciji Skoplje - Beograd, carinici su otkrili devet kilograma duvana upakovanog u najlon kese.

Duvan je otkriven detaljnom kontrolom voza, u krovnoj konstrukciji iznad prostora toaleta i u jednom od vagona.

U oba slučaja niko se do polaska vozova nije javio da potražuje duvan, pa je roba privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka.

Na graničnom prelazu Bački Breg carinici su juče sprečili našeg državljanina da iz Srbije prokrijumčari 500 paklica cigareta koje su otkrivene detaljnom kontrolom vozila "BMW 323" kabriolet u prostoru predviđenom za smeštanje krova.Iako je vozač odgovorio da nema ništa za carinjenje, carinici su se odlučili da izvrše detaljnu kontrolu i tada su ukupno pronašli 500 paklica raznih marki među kojima je najviše bilo cigareta "marllboro", "davidov" i "vinston", piše u policijskom saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track