PRISTRASNOST: Bojovićev advokat traži izuzeće zamenika tužioca!
Foto: Fonet

Informaciju dostavile španske vlasti

PRISTRASNOST: Bojovićev advokat traži izuzeće zamenika tužioca!

Crna Hronika -
Bojovićeva odbrana osporila je kredibilitet ovih pisama i zatražila izuzeće tužioca, a sledeće suđenje zakazano je za 21. mart 2014. godine

BEOGRAD - Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Luki Bojoviću i “zemuncima”, optuženim za više ubistava i drugih krivičnih dela.

Bojovićev advokat Borivoje Borović zatražio je izuzeće zamenika tužioca za organizovani kriminal Jovice Jovanovića jer smatra da je pristrasan.

Zahtev je usledio nakon što je tužilac predložio da u nastavku postupka budu pročitana pisma koja potvrđuju da su Bojović i Vladimir Milisavljević uticali na sve svedoke u ovom postupku.

Pisma su pronađena u Bojovićevom stanu u Madridu, a iz njih se vidi kako su uticali na porodicu optuženog Miloša Simovića, ali i udovicu Cvetka Simovića, Anu Simović, koja je ranije svedočila u ovom postupku.

Advokat Borović naveo je da je tužilac očigledno pristrasan, a potom je zatražio njegovo izuzeće. - Tužilac predlaže dokaz koji je po zakonu tajna.

Tražimo njegovo izuzeće zbog pristrasnosti i zahtevamo da pisma budu zapečaćena i spaljena - naveo je Borović. Navode tužioca odbacio je i optuženi Miloš Simović koji je naveo da tužilaštvo vrši pritisak na njega, a ne Luka Bojović.

O Borovićevom zahtevu odlučivaće vanraspravno veće, a odluka će biti poznata na narednom ročištu koje je zakazano za 21. mart.

Na suđenju Luki Bojoviću i trojici članova zemunskog klana tužilac je izjavio da su pronađerna pisma u kojima je okrivljeni Miloš Simović zaplašivan, ali i drugi svedoci tužilaštva i odbrane.

Tužilac Jovica Jovanović je precizirao da su 14. septembra prošle godine od španskih vlasti dobili informacije da je u stanu Luke Bojovića nađeno više pisama iz kojih se vidi na koji način je zaplašivan Simović.

Bojovićeva odbrana osporila je kredibilitet ovih pisama i zatražila izuzeće tužioca, a sledeće suđenje zakazano je za 21. mart 2014. godine.

Na današnjen suđenju svedočio je telohranitelj Andrije Draškovića, Vladimir Kmezić koji je izjavio da je bio u njegovoj pratnji kada je na njega 2004. godine pokušan atentat na auto-putu u Beogradu, a u kome je poginuo Draškovićev telohranitelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track