KRISTIJAN OPET NA ROBIJI: 14 godina za šverc heroina!

Nema olakšavajućih okolnosti

KRISTIJAN OPET NA ROBIJI: 14 godina za šverc heroina!

Crna Hronika -
Kristijan če do pravosnažnosti presude ostati na slobodi, a takođe ima rok od 15 dana za žalbu na ovu presudu

BEOGRAD – Aleksandar Kristijan Golubović (44) osuđen je danas pred Višim sudom u Beogradu na jedinstvenu kaznu zatvora od 14 godina zbog trgovine heroinom.

Sudsko veće je čitajući presudu utvrdilo da je Kristijan od sredine avgusta 2009 do sredine januara 2010 godine trgovao heroinom, i da za njega nema olakšavajući okolnosti.

Kristijan če do pravosnažnosti presude ostati na slobodi, a takođe ima rok od 15 dana za žalbu na ovu presudu.

Osim Golubovića na zatvorske kazne osuđeni su Safet Ibrović osuđen je na šest godna zatvora, Mirsad Fujajkić četiri, a Ferat Skenerovski tri godine i osam meseci zatvora.O

suđeni, kao i tužilaštvo, imaju pravo na žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Sudsko veće nije prihvatilo Golubovićevu odbranu, kao ni završnu reč tokom koje je pokušao da ih ponovo ubedi da nikada nije trgovao drogom.

"Sramota me, stidim se toga što sam doveden u bilo kakvu konotaciju s drogom. Ja se stidim što sam ovde pred vama. Čak i da me oslobodite, nećete ništa učiniti da se izbriše mrlja da je Kristijan Golubović u crkvi dilovao drogu, koju je prodavao maloletnicima", rekao je optuženi u završnoj reči pred izricanje presude.

Da podsetimo Aleksandar Kristijan Golubović pušten je pre mesec dana iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu, u kome je proveo skoro četiri godine da se brane sa slobode.

Golubović je pušten shodno odluci Apelacionog suda u Beogradu koji je preinačio rešenje o produženju pritvora Višeg suda u Beogradu, koji mu sudi za optužbe za trgovinu drogom.

Goluboviće je u pritvoru bio od hapšenja 16. januara 2009. godine.

Od početka procesa, Golubović negira da je ikada trgovao drogom i tvrdio da je on poznat kao borac protiv narkotika.Golubović je optužen za organizovanje grupe koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. godine do 16. januara 2010. na području Novog Pazara i Beograda, a uhapšen ispred Crkve svetog Marka u Beogradu 16. januara 2010. kada je policija prilikom hapšenja zaplenila 125 grama heroina.

Odlukom Apelacionog suda iz februara prošle godine Golubovićeva majka Milanka i Uroš Vuković su pravosnažno oslobođeni optužbi, dok je deo prvostepene presude kojom je Golubović i još trojica njegovih saradnika osuđeno na višegodišnje kazne zatvora ukinut a predmet je vraćen na novo suđenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track