DANILOVIĆ TUŽI MIRU MARKOVIĆ: Imam dokaze da je ona naredila ubistvo Ćuruvije!
Foto: Kurir

Objavljeni člank uvod u ubistvo

DANILOVIĆ TUŽI MIRU MARKOVIĆ: Imam dokaze da je ona naredila ubistvo Ćuruvije!

Crna Hronika -
Dva su najvažnija dokaza. Jedan je njena izjava da je Ćuruvija izdajnik i da će odgovarati, a drugi to što je Radonjić komandovao akcijom praćenja Ćuruvije iz štaba JUL-a, partije Mirjane Marković, opštinskog odbora Stari grad, kaže advokat Rajko Danilović

BEOGRAD - Advokat brata Slavka Ćuruvije, Rajko Danilović koji je svojevremeno podneo tužbu protiv Mirjane Marković, predsednice JUL i supruge Slobodana Miloševića, kaže da postoje jaki dokazi da je ona naručila to ubistvo.

„Dva su najvažnija dokaza. Jedan je njena izjava da je Ćuruvija izdajnik i da će odgovarati. Zatim je objavljen članak 'Ćuruvija sačekao bombe', koji je naručila Mirjana Marković, po svedočenju novinara koji je potpisao članak. Drugi dokaz je to što je (Milan) Radonjić (uhapšeni visoki funkcioner DB-a) komandovao akcijom praćenja Ćuruvije („javite mi svakih deset minuta gde se nalaze Slavko i Branka“) iz štaba JUL-a, partije Mirjane Marković, opštinskog odbora Stari grad. Znači, Mira Marković i Slobodan Milošević, taj mračni bračni par je naručivao ubistva svojih političkih protivnika ili ljudi koje je iz nekih specijalnih razloga trebalo ukloniti“, navodi Danilović.

Jovo Ćuruvija brat ubijenog Slavka na pitanje da li je njegov brat govorio o tome da mu Mira Marković radi o glavi kaže:

„Ne da mu radi o glavi, nego da očekuje da će da mu radi o glavi. Mislim da je slutio da je ušao u zonu sumraka i da može da mu se nešto desi. Ne samo zato što je došao u sukob sa Mirom Marković već sa celim režimom.“

Branka Prpa, supruga Slavka Ćuruvije kaže da je jasno da se takvo ubistvo ne može izvršiti bez direktnog naloga sa vrha države.

Reditelj Ljubiša Ristić nije bio raspoložen za razgovor preko telefona a, kaže, nije slušao ni pres konferenciju na kojoj je saošteno da su ubice Slavka Ćuruvije iza rešetaka.

Profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić smatra da je moguće da i u slučaju Slavka Ćuruvije, slično kao i u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, pravi nalogodavci ostanu van domašaja pravde.

„Priču da je možda nalog za ubistvo dala Mirjana Marković ja ne bih isključila kao mogućnost, ali problem je u tome što je ona u Rusiji i što nema neke velike verovatnoće da bi mogla da se pojavi pred istražnim organima.“

Mirjana Marković je u februaru 2003. godine pobegla u Rusiju. Tada je bila optužena za malverzaciju u dodeli stana svojoj kućnoj pomoćnici. Nikada nije saslušavana u vezi sa ubistvom Slavka Ćuruvije.

Slavko Ćuruvija, vlasnik Dnevnog telegrafa, ubijen je na Uskrs 1999. godine usred NATO bombardovanja tadašnje SR Jugoslavije, prethodno javno optužen u naručenom novinskom tekstu za izdaju zbog kritike tadašnjeg režima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track