TUŽILAC POD ISTRAGOM: Da li su smeli da puste razbojnike zbog nestanka struje

Republičko javno tužilaštvo

TUŽILAC POD ISTRAGOM: Da li su smeli da puste razbojnike zbog nestanka struje

Crna Hronika -
Sudija za prethodni postupak u Višem sudu u Nišu u petak je pustio iz pritvora sedmoricu osumnjičenih za mučenje i pljačku Živka (78) i Milice (78) Milovanović iz Krušja, jer je sudnica bila u mraku

BEOGRAD - Republičko javno tužilaštvo smatra da je nedopustivo puštanje iz pritvora sedmorice osumnjičenih za pljačku, koje je pravdano nestankom struje, i najavljuje utvrđivanje odgovornosti nadležnog tužioca u tom slučaju.

Sudija za prethodni postupak u Višem sudu u Nišu u petak je pustio iz pritvora sedmoricu osumnjičenih za mučenje i pljačku Živka (78) i Milice (78) Milovanović iz Krušja, jer je sudnica bila u mraku.

Mediji su preneli da je sudija Aleksandar Teodosić svoj postupak da im ne odredi pritvor obrazložio time da tužilac nije saslušao osumnjičene i da zato nije imao kompletnu dokumentaciju da bi odlučivao o pritvoru za grupu pljačkaša koja je supružnike napala 8. januara.

U saopštenju tužilaštva navodi se da je nedopustivo da počinioci tako teškog krivičnog dela sa visokim stepenom društvene opasnosti budu pušteni iz pritvora.

RJT i Državno vehce tužilaca će hitno ispitati i proveriti ceo slučaj i ako se utvrdi propust na strani tužioca odgovorni će snositi posledice u skladu sa zakonom.Mediji su preneli da su iz pritvora pušteni osumnjičeni Goran Ljubenović (53), njegov sin Marko (21) i komšija iz Žitkovca Nikola Đorđević (19), kao i Slavko Mitrović (21) iz Prćilovice i Slobodan Dikić (25) iz Moravca i još dvoje osumnjičenih čija imena nisu saopštena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track