KRAGUJEVAC: Maloletnici ukrali nakit vredan 300.000 dinara!

Otkriveni

KRAGUJEVAC: Maloletnici ukrali nakit vredan 300.000 dinara!

Crna Hronika -
Trojica maloletnika starosti od 14 do 16 godina ukrala su zlato, a kod jednog njih pronađen je i pištolj, ukraden prilikom obijanja kuće u okolini Aranđelovca u novembru prošle godine

KRAGUJEVAC - Policijska uprava u Kragujevcu rasvetlila je krađu zlata vrednog oko 300.000 dinara u jednoj porodičnoj kući u Aranđelovcu, da su pronađeni ukradeni predmeti, i da se za tu krađu sumnjiče trojica maloletnika, protiv kojih će biti podneta krivična prijava Višem tužilaštvu.

"Postoje osnovi sumnje da su trojica maloletnika starosti od 14 do 16 godina ukrala zlato, a kod jednog njih pronađen je i pištolj, ukraden prilikom obijanja kuće u okolini Aranđelovca u novembru prošle godine".

Tim oružjem, dodaje policija, jedan od osumnjičenih je 16. januara ove godine, izvršio razbojništvo u samostalnoj trgovinskoj radnji u opštini Aranđelovac.

Svi zlatni predmeti pronađeni su kod S.M. (40) iz okoline Aranđelovca, kod koga je pored nakita pronađeno i 10 bojevih metaka.

Protiv S.M. policija je će podneti krivičnu prijavu zbog nedozvoljenogo držanja oružja i eksplozivnih materija i prikrivanja.

"Zbog istih krivičnih dela, krivična prijava biće podneta i protiv P.G.(18) iz Aranđelovca koji je bio posrednik u prodaji ukradenog nakita i povremeno čuvao navedeno oružje", kaže se u saopštenju policije u kojem se dodaje da je kod četvrte maloletne osobe, kod koje se pištolj takođe povremeno nalazio, pronađen ukradeni sat.

Policija je kod osumnjičenih maloletnika pronašla i deo novca od prodatog nakita, a oduzela im je i garderobu koju su kupili novcem "zarađenim" na taj način.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track