SMRTONOSNA TRKA NA TARI: Organizatori optuženi za smrt tri osobe!
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Publika bila u zabranjneoj zoni

SMRTONOSNA TRKA NA TARI: Organizatori optuženi za smrt tri osobe!

Crna Hronika -
Ismetu Gači, Živadinu Todoroviću i Milu Rebrinoviću se stavlja na teret da su kao saizvršioci učinili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti jer su prilikom održavanja auto trke poginule tri osobe iz publike

UŽICE - Osnovno javno tužilaštvo podnelo je Osnovnom sudu u Užicu optužni predlog protiv organizatora automobilske trke Tara 2012. Ismeta Gača, Živadina Todorovića i Mila Rebrinovića, tokom koje se dogodila nesreća u koje su tri osobe iz publike izgubile život, izjavila je portparol suda Jelena Čupović.

Publika je za vreme nesreće, kako je utvrđeno veštačenjem, bila u prostoru koji je zabranjen za pristup posmatrača, jer je zona izletanja automobila, što se i desilo i prouzrokovalo smrt troje ljudi.

Optuženima je stavljeno na teret da su kao saizvršioci učinili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, a u vezi krivičnog dela izazivanja opšte opasnosti.

Organizatori trke, prema zakonu, mogu biti kažnjeni za ovo teško delo protiv opšte sigurnosti, zatvorskom kaznom do osam godina.

Podsetimo u nesreći, koja se dogodila 18. augusta 2012. godine, kada je automobil takmičara Branimira Simića iz Bijeljine isklizao sa staze i uletio u publiku živote su izgubili brat i sestra Nikola (30) i Jovana (27) Trišić iz Bajine Bašte i Dragiša Jakovljević (47) iz Petrovca na Mlavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track