PAPARACO ĐURIĆ IZAŠAO IZ ZATVORA: Ružić ga prvi odveo na ručak!
Foto: Nemanja Pančić

Prve fotografije posle izlaska iz zatvora

PAPARACO ĐURIĆ IZAŠAO IZ ZATVORA: Ružić ga prvi odveo na ručak!

Crna Hronika -
Predsednik FK Partizan posle deset dana u pritvoru izašao na slobodu

BEOGRAD - Brzo upisana hipoteka!

Vlasnik kompanije „Zekstra“ i predsednik Fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić izašao je u četvrtak iz pritvora u kojem je proveo 10 dana.

Kako Kurir nezvanično saznaje, on je kroz kapiju zatvora izašao oko 12.15, pošto je kompanija „Zekstra“ položila lokal kao kauciju.- „Zekstra“ je upisala hipoteku na poslovni prostor u Ulici kneza Mihaila u centru Beograda i time je pokriven iznos od dva miliona evra, koliko je sud odredio visinu jemstva - kaže izvor Kurira.Portparolka Specijalnog suda Dušica Ristić potvrdila je da je Đurić pušten na slobodu čim je sud primio dokaz da je upisana hipoteka na nepokretnost.

Zanimljivo je da je, kako nezvanično saznajemo, ministar bez portfelja i potpredsednik FK Partizan Branko Ružić, koji je ranije izrazio uverenje da je Đurić nedužan, odmah pohitao da svog prijatelja odvede na ručak!Predsednik FK Partizan, podsetimo, uhapšen je 13. januara zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica jer je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica „Zekstra“ i „Bankom“ pribavio korist u iznosu većem od 207 miliona dinara.On objašnjava da će, ukoliko se Đurić posle puštanja na slobodu ne bude uredno odazivao na pozive suda, lokal koji je založen kao jemstvo preći u vlasništvo države Srbije.Tokom saslušanja, prema nezvaničnim informacijama, Đurić je tvrdio da je sve radio po zakonu. Dan uoči hapšenja, u intervjuu za Kurir Đurić je rekao da nema nameru da beži i da se krije.- Nikad nisam lagao i krao, i to ću dokazati - rekao je tad Đurić.(J. S.)

Branko Ružić prvi je odveo na ručak svog prijatelja Đurića
Branko Ružić prvi je odveo na ručak svog prijatelja Đurića

Činjenice- krivična prijava protiv Đurića podneta je 27. decembra 2012. godine- 13. januara odazvao se na poziv tužilaštva i tad je zadržan u pritvoru- „Zekstra“ je upisala hipoteku na lokal, pa je on juče pušten na slobodu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track