SMEDEREVO: Blagajnik osumnjičen proneveru 4,3 miliona dinara!
Foto: Kurir

Opustošio račune

SMEDEREVO: Blagajnik osumnjičen proneveru 4,3 miliona dinara!

Crna Hronika -
Darko Ž. se tereti da je kao blagajnik banke preko falsifikovanih naloga za isplatu i lažnih podataka podizao novac sa računa klijenata

SMEDEREVO - Policija u Smederevu uhapsila je blagajnika filiajle banke "OTP u Velikoj Plani zbog sumnje da je proneverio 4,3 miliona dinara neovlašćeno podižući novac sa računa klijenata banke.

Pripadnici Policijske uprave u Smederevu uhapsili su Darka Ž. (32) iz Velike Plane, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela pronevera, računarska prevara i falsifikovanje službene isprave, čime je oštetio "OTP" banku za 4,3 miliona dinara.

On je osumnjičen da je kao blagajnik u filijali "OTP" banke u Velikoj Plani u decembru prošle godine, na osnovu falsifikovanih naloga za isplatu i unosa lažnih podataka u informacioni sistem, u više slučajeva neovlašćeno podizao novac sa računa klijenata banke, saopštila je Policijska uprava u Smederevu.

U jednom slučaju je falsifikovao nalog za isplatu, kojim je klijent podigao 99.000 dinara, tako što je iznos prepravio na 399.000 dinara, a razliku uzeo za sebe.

Pronevereni novac je potrošio na kupovinu automobila, motorcikla i za druge lične potrebe, a po otkrivanju pronevere banka je obeštetila klijente, tako da se njemu stavlja na teret da je za 4.300.000 dinara oštetio banku.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu, sproveden Višem javnom tužiocu u Smederevu, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja