MILO ĐURAŠKOVIĆ: Đilas me stavio na crnu listu!

Vlasnik "Nibens grupe" optužio lidera DS da mu je blokirao poslove

MILO ĐURAŠKOVIĆ: Đilas me stavio na crnu listu!

Crna Hronika -
Vlasnik „Nibens grupe“ Milo Đurašković tvrdi da je Đilas lično sprečio da njegova firma učestvuje u izgradnji petlje na Carevoj ćupriji i rekonstrukciji Mirijevskog bulevara

BEOGRAD - Pojasnio ulogu demokrata!Milo Đurašković, vlasnik „Nibens grupe“, obelodanio je u petak na suđenju da je bivši gradonačelnik Dragan Đilas urgirao da njegova preduzeća ne dobiju poslove!- „Nibens gupa“ i ja od 2011. godine bili smo na „crnoj listi“ kada je reč o dobijanju poslova u gradu. Nismo mogli da učestvujemo na tenderima za poslove na rekonstrukciji Mirijevskog bulevara, kao i u izgradnji petlje na Carevoj ćupriji. Čuo sam da je iza tog naloga stajao Dragan Đilas - otkrio je on juče pred Specijalnim sudom u Beogradu. Đurašković, međutim, nije rekao od koga je saznao da mu Đilas ne dozvoljava da radi.Veze sa DSĐurašković se juče osvrnuo još jednom i na optužbe o pritiscima koje je, navodno, trpeo od funkcionera DS, a koje je pominjao tokom prvog dana iznošenja svoje odbrane. On je precizirao da je samo Dušan Petrović direktno vršio pritisak na njega da se za nosioca posla u konzorcijumu, koji je formiran za izgradnju severnog kraka Koridora 10, postavi „Interkop Šabac“.- Boris Tadić i šef njegovog kabineta Miodrag Rakić nisu to radili direktno, već sam od tadašnjeg ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića čuo da imaju iste instrukcije - pojasnio je Đurašković i dodao da je na sudu „da odluči da li će sve pomenute da pozove kao svedoke“.- Moram da napomenem i da Milutin Mrkonjić nije učestvovao u vršenju pritisaka. On je bio korektan i pokušavao je da nađe rešenje za problem - rekao je Đurašković na početku izlaganja.Vlasniku „Nibens grupe“, podsetimo, sudi se zbog sumnje da je sa vlasnikom „Delta holdinga“ Miroslavom Miškovićem, njegovim sinom Markom i još osmoricom optuženih učestvovao u zloupotrebama vezanim za privatizaciju putarskih preduzeća, koja su oštećena za 16,95 milijardi dinara, dok je republički budžet oštećen za 472 miliona dinara.Đurašković na gubitku- Nisam oštetio putarska preduzeća, nelogične su optužbe da sam oštetio svoj kapital zarad Miškovića. Naneo sam štetu samo svojoj porodici i to bespovratno - rekao je Đurašković i naveo da misli da je u celom postupku on oštećen.

Imao crnu listu biznismena... Dragan Đilas
Imao crnu listu biznismena... Dragan Đilas

Mišković
Mišković

Žuti kartonSUDIJA OPOMENUO VLASNIKA „DELTE“ DA NE GALAMI U SUDNICISudija Vladimir Vučinić opomenuo je vlasnika Delte Miroslava Miškovića da ne remeti red u sudnici.- Glasne gestikulacije nisu u redu, obraćam se vama, Miškoviću, ali i ostalim optuženima - rekao je sudija optuženima, koji su negodovali i mahali rukama kada je zamenik specijalnog tužioca Milu Đuraškoviću postavljao pitanja o kupovini akcija i ulasku Miroslava Miškovića u posao sa putarskim preduzećima.OdbijenSUD MIŠKOVIĆU NE VRAĆA PASOŠSudsko veće odbilo je Miškovićev predlog da mu bude vraćen pasoš.- Prvi put odobrio sam vam put u London jer ste dali precizne informacije o tome gde idete i zbog čega. Drugi put vaš zahtev nisam prihvatio jer ste u roku od pola sata prvo tražili da putujete u Grčku, a zatim u Holandiju, i to bez ikakvog obrazloženja - rekao je sudija Vladimir Vučinić.Iznošenje prljavog vešaTAJKUN PRETIO STRANIM SUDOVIMAVlasnik „Delte“advokatima je juče sa sudske govornice poručio da odmah traže obustavu postupka protiv njega i zapretio da će pravdu, ako bude trebalo, da traži pred međunarodnim sudovima.- Prekinite postupak, država je kriva, a ne ja! Juče sam ovde saznao nešto novo, ključni podatak, da je država kriva za propast putarskih preduzeća jer im je otpisala dug od oko 32 miliona evra, kao i kamate od približno 42 miliona evra - rekao je Mišković, uz protest što mu je sud blokirao ličnu imovinu u vrednosti od oko 45 miliona evra.- Molim vas, razmislite dobro, ne želim da tužim državu Srbiju pred međunarodnim sudovima i tamo iznosim naš prljav veš - obratio se sudu Mišković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track