Kremirao majku da bi sakrio tragove zločina
Foto: Shutterstock

Sudski referent nije uspeo da prevari policiju

Kremirao majku da bi sakrio tragove zločina

Crna Hronika -
Sumnja se da je Zoran L. planirao da posle ubistva majke Danice L. nasledi stan, proda ga i vrati kockarske dugove

BEOGRAD - Sumanuti plan!Zoran L. (54) iz Beograda, referent Prekršajnog suda, koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio majku Danicu L. (79) u njihovom stanu na Bulevaru Arsenija Čarnojevića, zločin je najverovatnije počinio kako bi prodao stan i tako vratio kockarske dugove, nezvanično saznaje Kurir.- Sumnjamo da je Zoran majku udarao rukama i nogama po glavi i telu, a da je potom pozvao Hitnu pomoć i rekao im da je umrla iznenada i da je bila bolesna. Zločin se dogodio 19. novembra prošle godine - kaže sagovornik Kurira iz istrage.Nije bilo dokazaKad je Zoran 22. novembra preuzeo telo posle obdukcije, on je majku kremirao na Novom groblju verujući da će tako ukloniti sve tragove zločina. On, međutim, nije znao da je policija već tada utvrdila da je Danica ubijena, ali nije bilo dokaza koji bi njega povezali sa zločinom.- On se godinama kockao. Dugovi koje je napravio stalno su se uvećavali i na kraju više nije mogao da ih vraća. Zbog toga je od majke tražio da proda stan, ali ona to mesecima nije htela da učini - kaže sagovornik Kurira.Zoran je zbog toga bio besan na majku.- On je ranije maltretirao i tukao majku i često su se svađali. Pre dve godine ju je pretukao i izbacio napolje iz stana, pa je jadna žena pobegla kod rođaka. Žestoku svađu su imali i pre zločina. On je tada izgubio kontrolu nad sobom i počeo da je udara. Šutirao ju je i udarao, a koban je bio udarac koji joj je zadao nogom u grkljan. Stara i bolesna žena brzo je podlegla povredama. Kad je video da mu je majka mrtva, Zoran je pozvao Hitnu pomoć i prijavio da mu je majka umrla prirodnom smrću - navodi sagovornik iz istrage.Hteo da nasledi stanObdukcija je, međutim, utvrdila da je žena ubijena, a sumnja je odmah pala na Zorana. Ipak, u početku nije bilo dokaza koji bi tu sumnju potkrepili, a nije bio poznat ni motiv zločina. Nakon veštačenja i dvomesečne istrage kockice su se sklopile.- Zoran se nadao da će posle majčine smrti naslediti stan i neke lokale u njenom vlasništvu. Planirao je da stan i lokale ubrzo proda i da od dobijenog novca vrati dugove - navodi sagovornik Kurira.(NA. S.)

SaslušanjeNEGIRA ZLOČINOsumnjičeni Zoran L. negirao je krivicu.- Nisam ubio majku... Bila je bolesna - rekao je, navodno, Zoran nakon hapšenja. On je, nezvanično, i dalje tvrdio da je starica umrla prirodnom smrću.

ČINJENICEHronologija zločina- 19. 11. 2013. prijavljena smrt Danice L.- 22. 11. 2013. njeno telo kremirano- 27. 1. 2014. Zoran L. uhapšen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track