SMEDEREVO: Krivične prijave zbog krađe u železničkoj radionici!

Ukradene delove prodali kao sekundarne sirovine

SMEDEREVO: Krivične prijave zbog krađe u železničkoj radionici!

Crna Hronika -
D.S. (50) i S.S. (18) iz Velike Plane su osumnjičeni da su iz radionice za kočionu opremu ukrali delove kočionih sistema koji se ugrađuju prilikom remonta železničkih vagona, vredne preko 140.000 dinara, koje su prodali na otpadu

BEOGRAD - Pripadnici Policijske uprave u Smederevu rasvetlili su više krivičnih dela krađe i teške krađe, izvršenih na području Velike Plane krajem prošle i početkom ove godine.

Samo nekoliko dana od prijavljivanja krađe na štetu JP "Železnice Srbije", pripadnici Policijske uprave u Smederevu su identifikovali D.S. (50) i S.S. (18) iz Velike Plane i protiv njih podneli krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

Oni su osumnjičeni da su, u periodu između 1. i 16. januara ove godine, iz radionice za kočionu opremu, koja posluje u sklopu Sektora održavanja voznih sredstava Direkcije za prevoz JP "Železnice Srbije", ukrali delove kočionih sistema koji se ugrađuju prilikom remonta železničkih vagona, vredne preko 140.000 dinara.

Počinioci su, neposredno posle krađe, delove prodali za višestruko manji iznos jednom otpadu kao sekundarne sirovine, saopštila je danas Policijska uprava Smederevo.

Nastavljajući rad na suzbijanju imovinskog kriminala, pripadnici Policijske stanice u Velikoj Plani su rasvetlili i seriju krađa i teških krađa, za koje je osumnjičen Dejan I. (43) iz Zaječara.

On se tereti da je od više starijih građanki Velike Plane otimao tašne iz ruku, birajući mesta gde nema drugih očevidaca.On je, takođe, od više starijih žena krao novčanike na mestima gde su obično velike gužve, kao što su bolnica i šalteri Elektrodistribucije.

Tu je koristio drugačiji način vršenja krađe, tako što je sa žrtvama započinjao razgovor, čime im je skretao pažnju, i tokom razgovora im krao novčanike iz tašni.

Osnovano se sumnja da je tako ukrao preko 50.000 dinara.

Pošto je Osnovni sud u Zaječaru raspisao centralnu poternicu zbog toga što nije stupio na izdržavanje kazne zatvora zbog ranije izvršenih krivičnih dela, on je posle hapšenja sproveden u Okružni zatvor u Zaječaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track