UŽAS U POŽAREVCU: Muškarca (66) bejzbolkom tukli do smrti, pa pokrali!
Foto: KURIR

Zločin u selu Makce kod Velikog Gradišta

UŽAS U POŽAREVCU: Muškarca (66) bejzbolkom tukli do smrti, pa pokrali!

Crna Hronika -
Maloletna J. Nj. rekla Drašku B. (41) i Zoranu J. (26) da Radiša Đorđević (66) ima novac, a oni mu palicama smrskali glavu

VELIKO GRADIŠTE - Rođak našao telo!

Draško B. (41) i Zoran J. (26) iz Požarevca uhapšeni su zbog sumnje da su u nedelju ubili i opljačkali Radišu Đorđevića (66) iz sela Makce kod Velikog Gradišta.

Policija je uhapsila i maloletnu J. Nj. zbog sumnje da je učestvovala u zločinu.

Stan pun krvi

- Sumnja se da je J. Nj., koja je odranije poznavala žrtvu, pokazala Drašku i Zoranu gde Đorđević živi. Rekla im je da je Radiša devizni penzioner i da živi sam.

Na osnovu njene priče Draško i Zoran su došli u Radišinu kuću u nameri da ga opljačkaju - kaže izvor Kurira iz istrage.

Dvojica Požarevljana su, kako saznajemo, 2. februara kolima došli do Radišine kuće.

- Kad im je otvorio vrata, zapretili su mu bejzbol palicom i šipkom i tražili pare. Pošto im je odgovorio da nema kod sebe, oni su se razbesneli i šipkom i palicom ga više puta udarili po glavi. Toliko su ga mučki tukli da su mu smrskali glavu. Radiša je bio sitan čovek i hramao je, pa nije mogao da se brani - kaže naš sagovornik.

Nakon što su ga nasmrt isprebijali, ubice su uzele Radišin novčanik i dva mobilna telefona, a zatim se odvezli automobilom.

- U novčaniku je bilo svega 50 evra i nekoliko bankovnih kartica - kaže izvor Kurira.Ubistvo je otkrio Radišin rođak, koji je u nedelju oko 13 sati došao da mu donese hleb.

- Bilo mi je čudno što Rale nije došao u prodavnicu po namirnice. Kad sam došao do njegove kuće, vrata su bila odškrinuta. Zatekao sam Radišu na podu u lokvi krvi. Cela glava mu je bila oblivena krvlju, a soba isprskana - priča rođak.

Prostituisala se

Komšije ubijenog Đorđevića pričaju da je maloletna J. Nj. često dolazila kod njega.- Ona živi u nekom od okolnih sela, ali ne znamo tačno u kom.

S vremena na vreme dolazila je kod Radiše na po dan-dva. Sumnjamo da su njih dvoje bili u nekoj vrsti ljubavne veze. Za tu maloletnicu se priča da se navodno bavi prostitucijom. Verovatno joj je Radiša plaćao za seks, pa je zato dolazila - kaže komšija.

Meštani Makca veruju da je J. Nj. tipovala pljačku.

- Znala je da je Radiša godinama radio u Nemačkoj. Stekao je tamo penziju i vratio se. Žena i dete su mu odavno umrli, pa je živeo sam - ispričao je jedan od komšija.

Saslušanje

PRIZNALI UBISTVO

Policija je nakon hapšenja osumnjičenih u stanu jednog od njih našla Radišin novčanik i telefone, a šipku u njivi nedaleko od mesta zločina.

- Obojica su priznali zločin. Detaljno su opisali kako su saznali da Radiša navodno ima novac i kako su ga ubili - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track